Jasno
14°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Zvrat. Milan Juhász (51) v Hurbanove nespáchal úkladnú vraždu
Zdielať na

Zvrat. Milan Juhász (51) v Hurbanove nespáchal úkladnú vraždu

V kauze krvavého masakra v Hurbanove nastal nečakaný zvrat. Špecializovaný trestný súd rozhodol, že mestský policajt nespáchal úkladnú vraždu. Prokuratúra sa voči rozhodnutiu ihneď odvolala.

Milan Juhász 16. júna 2012 brutálne zavraždil troch ľudí a ďalších dvoch postrelil. Špecializovaný trestný súd tvrdí, že išlo len o vraždu a nie o úkladnú vraždu. Súd celú kauzu posunul nitrianskemu okresnému súdu.

Prokuratúra však o Juhászovej pohnútke vraždiť nepochybuje a s takýmto verdiktom nesúhlasí. Jedným z dôvodov je zrejme aj čas strelcového presunu k domu obetí, ktorý je dosť dlhý na náhle konanie. K domu svojich obetí sa mal presúvať približne 15 minút. "Podľa dozorujúceho prokurátora úrad Špeciálnej prokuratúry výsledky prípravného konania nasvedčujú tomu, že obvinený konal vopred uváženou pohnútkou," uviedla hovorkyňa špeciálnej prokuratúry Andrea Predajňová.

Nejde o úkladnú vraždu

Vo veci bude preto rozhodovať Najvyšší súd a rozsudok sa poriadne oddiali. V hre bola totiž najskôr Juhászova nepríčetnosť, tú znalci nepotvrdili jednoznačne a tak nakoniec prokuratúra vzniesla obžalobu. V čase očakávaného začiatku procesu v tejto kauze nastal ďalší šok. Nejde o úkladnú vraždu!

Špeciálna prokuratúra si už mala na proces v tejto veci predvolať viac ako 20 svedkov a niekoľko znalcov. Milan Juhász, ktorý skončil ešte v deň masakra v rukách polície, je stále vo väzbe.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy