Polojasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Prekliata križovatka! Vodiči zrejme prehliadajú STOP-ku
Zdielať na

Prekliata križovatka! Vodiči zrejme prehliadajú STOP-ku

BRATISLAVA / Prekliata! Aj tak môžu vodiči nazvať nenápadnú bratislavskú križovatku na Velehradskej a Svätoplukovej ulici. Pre nedanie prednosti v jazde skončilo podľa miestnych už viacero áut "zaparkovaných" v bytovke.

Auto vrazilo do rohu bytovky

Vodička Toyoty išla po hlavnej ceste. Vodič Fiatu, vychádzajúci z vedľajšej ulice, asi nezastal na STOP-ke. Silný náraz odhodil mladú ženu z vozovky až do bytovky. Na nehode by nebolo nič výnimočné, ale táto križovatka je asi prekliata! "Ročne sa tu stáva 20 až 30 dopravných nehôd," tvrdí Peter.

Nevidia dopravnú značku?

Miestni obyvatelia už majú peknú zbierku fotografií dopravných nehôd, ktoré sa tu stali. Autá vychádzajúce z jednej aj z druhej strany Velehradskej ulice musia vždy dávať prednosť v jazde vozidlám idúcim po Svätoplukovej. Záhadou tak ostáva, prečo na STOP-ke nezastanú. "Tie rizikové miesta treba označiť! Výrazne označiť na zemi, vo vzduchu, značkami! Treba zvýrazniť  hranicu križovatky čiarami," hovorí Peter.

Nesprávne parkovanie znižuje prehľad v križovatke

Aj priateľ mladej ženy, ktorý býva na Svätoplukovej ulici potvrdil, že STOP-ku si ľudia často asi nevšimnú. To však nie je jediný problém. "Stoja tu zaparkované autá, ktoré bránia vo výhľade a autá potom výjdu až na cestu, aby videli," vysvetľuje Adam.

Či lepšie označenie križovatky a Stopky pomôže znížiť nehodovosť ukáže len prax. A otáznik visí aj nad tým, či sa budú kompetentní týmto problémom vôbec zaoberať.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy