Oblačno
11°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Nehoda na križovatke smrti! Vinník z miesta činu ušiel
Zdielať na

Nehoda na križovatke smrti! Vinník z miesta činu ušiel

Hrozivo vyzerajúca dopravná nehoda na niekoľko hodín znemožnila autám prejazd na ceste z Dunajskej Lužnej do Šamorína. Plne naložený kamión sa zrazil s BMW. Vinníkom bol vodič Octavie, ktorý vchádzal na hlavnú cestu. Ten však z miesta havárie ušiel.

"Najprv išla škoda, chcela odbočiť vľavo, no vošla do cesty BMW. To sa chcelo vyhnúť a vošlo do môjho smeru a tresk," komentoval situáciu vodič kamióna.

Na štrku dostal šmyk

Križovatku Dobré Jablká ľudia poznajú veľmi dobre. Na tejto ceste zahynie ročne niekoľko ľudí, a preto ju volajú aj križovatkou smrti. Vodič BMW sa snažil vyhnúť zrážke, tak strhol volant. Na štrku dostal šmyk a vrazil do Maďarského kamióna.

"Ja som išiel normálne po ceste a jednoducho Octavia mi tam vbehla.  On odbočoval vľavo a vbehol mi do protismeru. Chcel som sa vyhnúť no nedalo sa už," tvrdí vodič bavoráku.

Dvaja ťažko zranení

"Boli sme privolaní na dopravnú nehodu osobného vozidla, zrážka s kamiónom. Pomáhali sme naložiť zranených do sanitky," povedal veliteľ zásahu Gábor Hegyi. V BMW sedeli štyria cestujúci. Vodič a spolujazdec skončili s ľahšími zraneniami. Dvaja, ktorí sedeli vzadu, skončili v nemocnici s ťažkými zraneniami.

Šokujúce však je, že vodič Octavie, ktorý svojou nepozornosťou spôsobil dopravnú nehodu z miesta činu ušiel. Ani sa nezaujímal, či niekto nepotrebuje pomoc. Žiaľ, podľa oboch vodičov, ani ostatní šoféri sa nezastavili, aby poskytli zraneným prvú pomoc.

 Pomôžu kamery?

"Pri objasňovaní a zisťovaní jej priebehu by nám pomohli informácie od svedkov, ktorí priebeh tejto nehody videli," tvrdí hovorkyňa krajského riaditeľstva Tatiana Kurucová. 

V tejto súvislosti ich vyzývame, aby sa nám ozvali prostredníctvom volania na linku 158, informácie je možné taktiež poskytnúť aj osobne na policajnom oddelení.

S najväčšou pravdepodobnosťou sa však polícii podarí vinníka vďaka kamerovému systému vypátrať. Za svoje konanie si tak môže posedieť vo väzení niekoľko rokov.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy