Zatiahnuté
12°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Križovatka smrti je po rekonštrukcii už bezpečná
Zdielať na

Križovatka smrti je po rekonštrukcii už bezpečná

Zdroj: SITA/Jozef Bodnár

Križovatka v Michalovciach na ceste I/50 by mala byť vraj už bezpečná

Stavbu za približne 36 mil. Sk (1 194 981 €) realizovali košické Inžinierske stavby, a.s., člen skupiny COLAS. Ako informoval Pavol Peško z marketingu Inžinierskych stavieb, stavbu slávnostne odovzdali dnes popoludní do užívania.

Rekonštrukcia rieši nové napojenie Lastomírskej ulice a cesty tretej triedy na tranzitný ťah smerom na Ukrajinu. „Nové riešenie križovatky zvýši jej kapacitu, plynulosť a bezpečnosť dopravy v tomto mieste, a to aj pre peších. Križovatka zabezpečí kapacitnú potrebu minimálne do roku 2040 a svojím stvárnením sa súčasne stáva zaujímavým mestotvorným prvkom,“ uviedol Peško. Stavebné práce trvali necelý rok a boli financované zo štátneho rozpočtu.

Spoločnosť Inžinierske stavby, a. s., vznikla v roku 1951. V súčasnosti patrí medzi prvé tri najväčšie stavebné spoločnosti na Slovensku a patrí k najvýznamnejším dodávateľom Národnej diaľničnej spoločnosti a Slovenskej správy ciest.

Popri výstavbe ciest a mostov sa sústreďuje aj na zhotovovanie kanalizácií a čističiek odpadových vôd, vodovodov, plynovodov, pozemných, vodohospodárskych a priemyselných stavieb. V roku 2004 sa majoritným akcionárom spoločnosti stala medzinárodná stavebná skupina COLAS so sídlom vo Francúzsku, jeden zo svetových lídrov v oblasti výstavby ciest.

Zdielať na