Jasno
18°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Razia proti extrémistom. Policajti im vyčistili počítače
Zdielať na

Razia proti extrémistom. Policajti im vyčistili počítače

ROŽŇAVA / Celoslovenská policajná akcia zameraná na boj proti extrémizmu prebehla včera aj v Rožňavskom okrese. Policajti zasahovali nielen v meste, ale aj na 12 miestach v okolitých obciach. Spolu obvinili 10 ľudí, všetkých zo zločinov rozširovania extrémistických materiálov.

Policajná razia sa v Rožňave začala už v skorých ranných hodinách a podľa našich informácii bola zameraná na trestné činy extrémizmu. Policajti zaistili niekoľko ľudí.
Okrem matky dvoch detí boli na políciu predvedení ďalší deviati podozriví. Vyšetrovateľ ešte včera údajne všetkých obvinil. Extrémistické materiály mali šíriť a propagovať hlavne vo svojich profiloch na sociálnych sieťach. Mladý muž sa však takýmto tvrdeniam bráni a s obvineniami nesúhlasí. "Na papieri bolo vidno, že to nie ja som zavesil na sieť. To bol niekto úplne iný, ja ho ani nepoznám," tvrdí obvinený Fero a rozhorčene dodáva: "Ako ma môžu takto, na základe takýchto hlúpostí, zobrať? A ešte v putách ako psa... Ja určite extrémista nie som!"

Kontrolovali notebooky, mobilné telefóny i odev

Policajti zaistili viacero počítačov, mobilné telefóny ale aj oblečenie s rasistickými motívmi. Domové prehliadky mali vykonať na 12 miestach. "Zobrali mi aj wi-fi, notebook a mobil," hovorí Fero. Všetkých zadržaných ešte včera policajti prepustili. Práve pre prebiehajúce vyšetrovanie je polícia zatiaľ na informácie skúpa.  "V tejto chvíli môžeme potvrdiť, že v rámci celého Slovenska prebieha policajná akcia zameraná na boj proti extrémizmu," konštatuje Michal Slivka, hovorca Prezídia Policajného zboru. Aký trest za šírenie extrémizmu obvineným hrozí, určí až vyšetrovateľ po preskúmaní všetkých dôkazov. Podľa našich informácii policajti momentálne preverujú hlavne zaistenú počítačovú techniku a mobilné telefóny, kde by mohli nájsť ďalšie dôkazy.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA - ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy