Jasno
16°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Extrémista: Mne Rómovia nevadia, mňa s.rú
Zdielať na

Extrémista: Mne Rómovia nevadia, mňa s.rú

Zdroj: TV JOJ

Pani Alena ostala v šoku po obdržaní pošty plnej sarkazmu a hanlivých slov

Autor listu svoje myšlienky nazval Báseň a Modlitba s podnadpisom „Mne Rómovia nevadia“. Nasledujúce riadky plné sarkazmu len formou pripomínajú akúsi pomýlenú báseň s množstvom gramatických chýb.

„Zarazil ma ten hákový kríž. Nevedela som, či mám plakať alebo sa mám báť,“ priznáva pani Alena, ktorá pochádza z malého mesta a hoci sa z času na čas stretne s nepochopením či negatívnymi reakciami susedov, z listu ostáva sklamaná. „Som z toho zhrozená a smutná, že niekto môže aj inak rozmýšľať ako ja.“

Po prečítaní listu sa nenechala zastrašiť a okamžite s ním išla rovno na políciu. Podľa banskobystrickej policajnej hovorkyne Márie Faltániovej sa budú prípadom zaoberať bratislavskí kriminalisti. „Z dôvodu príslušnosti to bude postúpené do Bratislavy s podozrením na trestný čin rozširovania extrémistických materiálov,“ informovala hovorkyňa.

V závere listu sú menovaní traja pisatelia ako aj dve bratislavské adresy a telefónne čísla. Aj keď sú pravdepodobne fiktívne, polícia všetky tieto údaje preverí.

Pani Alena dúfa, že polícia celú vec prešetrí. „Chcem aby ľudia vedeli, že aj takýto ľudia žijú medzi nami,“ dodala na záver.

Zdielať na

Najčítanejšie správy