Polojasno
20°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Podvody na bravčovom. 15 ľudí chcelo od štátu 6 miliónov eur na DPH
Zdielať na

Podvody na bravčovom. 15 ľudí chcelo od štátu 6 miliónov eur na DPH

Takzvaná Daňová kobra má za sebou ďalšiu úspešnú akciu. Tentoraz skončilo v putách až 15 ľudí, ktorí sú podozriví okrem iného aj z krátenia dane. Štát chcela skupina pripraviť o viac ako 6 miliónov eur.

Neplatili DPH a zarábali

Skupina okrádala štát tým, že obchodovala s bravčovým mäsom. A to konkrétne tým, že nakúpili mäso v susednom Česku a potom ho prostredníctvom bielych koní upravovali účtovníctvo tak, aby nemuseli platiť daň z pridanej hodnoty. 

Konečný článok reťazca tak vo finále mohol mäso predávať výrazne lacnejšie, než konkurencia, ktorá DPH poctivo platila. Policajnému zákroku predchádzalo niekoľko mesačné sledovanie podozrivých.

Akcia vyvrcholila v utorok

Akcia vyvrcholila v utorok niekoľkými domovými prehliadkami. Mená konkrétnych ľudí a firiem zatiaľ nechce nikto prezradiť. Do podvodu ale mali byť zapletení vážení podnikatelia, ktorí s mäsom obchodovali vrámci Bratislavského a Trnavského kraja. Teraz niekoľkým z nich hrozí, že na súd budú čakať vo väzbe.

V tomto prípade mohol štát prísť až o 6,5 milióna korún. Pokiaľ obvineným súd preukáže vinu, všetci 15 pôjdu za mreže na 12 rokov.

Téme sa venuje reportér David Mimra. INFORMÁCIE ONLINE TU. 

isifa/Lidové noviny/JINDRICH MYNARIK

Súvisiace články

Najčítanejšie správy