Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Zvrhlé sexuálne chúťky? Dokázať násilie je zložité
Zdielať na

Zvrhlé sexuálne chúťky? Dokázať násilie je zložité

SLOVENSKO, SVET / Najnovšia pedofilná kauza 35-ročného Petra, ktorý čelí obvineniu zo sexuálneho zneužívania svojich dvoch detí, opäť rozprúdila búrlivé debaty na túto tému. Jeho bývalá manželka síce tvrdí, že toho nie je schopný, vo veci už zrejme rozhodne len súd. Toto však nie je ani zďaleka jediný škandál.

Niektorí sú známe firmy

"Vec dokazovania je pomerne zložitá, ale v praxi sú bežné prípady, kedy za sexuálne zneužívanie sú páchatelia odsudzovaní," hovorí odborník na trestné právo Eduard Burda. Aj u nás doma majú početné zastúpenie.Toto sú niektorí z nich - traja Nitrania odhalení ešte v roku 2008. 49-ročný Oliver majiteľ realitnej kancelárie, 57-ročný Tibor, ktorý tak konal v susedctve diecézneho súdu a absolútnym šokom bol 54-ročný prednosta železničnej stanice.

Dokopy zneužívali minimálne 5 chlapcov. Samostatnou kapitolou je ale matematický génius a spoluautor kníh 72-ročný Milan Maxián. Jeho údajné zneužívanie 4 chlapcov je teraz na súde. Pre políciu je ale známa firma, za takéto zverstvá už totiž odsúdený bol.

Zaujímal sa o bábätká

Chlapcov mal obchytkávať, vyzliekať a pozerať si s nimi porno. Zameriaval sa údajne na sociálne slabšie deti. Verejnosťou otriasol aj nedávny prípad českého vojnového veterána, ktorý si vyberal čo najmladšie deti, niektoré len bábätká. Rozdiely medzi pohlaviami nerobil a matkám detí za to platil aj desaťtisíce.

"Celkom v 16 tich prípadoch sa jedná o znásilnenie maloletých v štádiu prípravy a u dvoch útokov sa jedná o dokonalé znásilnenie," informoval šéf kriminalistov Pavel Kubiš.Úplným extrémom je homosexuálny pedofil Christofer Denning - známy rozhlasový DJ v BBC, ktorý spolupracoval aj s Beatles. Tento 70-ročný Brit mal chlapcov zneužívať viac ako 30 rokov. Za sexuálne hry na Slovensku dostal 5 rokov. Zverstvá rakúšana Fritzla na vlastnej dcére už ani nemusíme spomínať.

"Ak sa pohlavného zneužívania dopustí vlastný otec, tak spravidla to nie je pedofilná orientácia a spravidla to nie je ani incestulózny vzťah," povedala sexuologička Danica Caisová.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy