Skoro jasno
19°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Muž vypil alkohol, polial sa benzínom a škrtol zápalkou
Zdielať na

Muž vypil alkohol, polial sa benzínom a škrtol zápalkou

BOJNICE / Človek, ktorého pozostatky našli v nedeľu v lese v Bojniciach, zomrel mimoriadne drastickým spôsobom. Jednou z možností je, že sa sám upálil. Najprv vypil pol fľaše alkoholu, potom sa polial benzínom a škrtol zápalku. Privolaný lekár ale nevylúčil, že ho mohol niekto aj zavraždiť a oheň mal len zahladiť stopy.

Nebola to srna

Nehybné obhorené telo našiel v lese nad Bojnicami tunajší poľovník. Najskôr si myslel, že pod stromom leží uhynutá srna. Keď ale podišiel bližšie uvidel obhorené telo. "Osoba doposiaľ neznámej totožnosti ležala v lesnom poraste," informuje hovorca policajného zboru Pavol Kudlička.

"Na mieste sme našli mŕtvolu v značnom stupni obhorenia. Veľmi ťažko bolo identifikovať či sa jedná o osobu ženského alebo mužského pohlavia," tvrdí obhliadajúci lekár Alexander Berkeš. Podľa oblečenia a vecí, ktoré pri tele policajti našli, ide o staršieho muža.

Otázniky objasní až pitva

"Prakticky, zhorený trup, krk, hlava. Viacmenej zachované dolné časti dolných končatín," dodáva Berkeš. Nad smrťou nebohého visí niekoľko otáznikov. "Pri mŕtvole bola nájdená vypitá fľaša rumu a prázdna fľaša riedidla," hovorí Berkeš.

Jednou z verzií je to, že sa opil, potom sa polial benzínom a podpálil. Telo bolo však v takom stave, že lekár nevylúčil ani to, že o niekto zavraždil. "Presnú príčinu smrti určí až súdna pitva," hovorí Kudlička.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy