Jasno
25°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Sneh vystriedal mráz. Kamión s autami skončil v priekope
Zdielať na

Sneh vystriedal mráz. Kamión s autami skončil v priekope

ROŽŇAVA / Snehová kalamita, ktorá vo štvrtok zasiahla stredné a východné Slovensko, sa pomaly začína upokojovať. Najmä preto, že prestalo snežiť. V najviac postihnutých oblastiach sú ale stále v pohotovosti hasiči aj cestári, ktorí desiatky centimetrov snehu teraz musia z ciest odpratať.

Okolie Rožňavy teraz viac ako sneh, trápi silný mráz. Pri teplote mínus 10 stupňov Celzia sa tamojšie cesty zmenili na klzisko. Priamo v centre mesta havaroval kamión a o niekoľko hodín neskôr sa stala ďalšia mimoriadne vážna dopravná nehoda.

Prerazil zábradlie

Kamión, ktorý mal ťahači naložené autá zrejme dostal na kruhovom objazde šmyk a zišiel do priekopy. Vodič tvrdí, že kamión išiel napriek vytočeniu kolies rovno, prerazil zábradlie a zostal visieť v 3-metrovom zráze. Kamión s autami vyťahoval z priekopy špeciálny žeriav. Aj ten však najskôr museli pripevniť k stromu a podložiť klinmi. Naložené autá sa našťastie nepoškodili.

Žena skončila v kríkoch

Len o pár metrov sa hasiči snažili pomôcť dostať von z auta vodičke, ktorá skončila medzi kríkmi a prevrátila sa. Žena sa sťažovala na bolesti brucha a preto ju záchranári odviezli do nemocnice. Hoci v Rožňave a okolí už nesneží, ale svieti slnko vodiči sa sťažovali na neupravené cesty. Tie boli príčinou aj týchto dopravných nehôd.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy