Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Krádež sa nekonala. Zlodej dostal poriadnu nakladačku!
Zdielať na

Krádež sa nekonala. Zlodej dostal poriadnu nakladačku!

Päťdesiatdvaročný Ján, ktorý vykrádal domy a chatky v okolí Trenčína, na svoju poslednú akciu tak ľahko nezabudne. Chcel vykradnúť rodinný dom. Na dvore ho však prichytil jeho majiteľ. Zlodej ho chcel zbiť teleskopickou tyčou. Nakoniec skončil v nemocnici samotný páchateľ. Má po tele 100 stehov.

Bitka medzi majiteľom a zlodejom

Zlodej mal v pláne vykradnúť rodinný dom. "Otvoril som dvere a predo mnou chlap. Už aj nasledoval úder teleskopickou tyčou," hovorí majiteľ. Ten nechápal, čo sa deje. Zlodej mu tyčou mieril na hlavu. Po pár úderoch sa mu podarilo zhodiť ho na zem. 

"Vrhol som sa na neho, uchopil som teleskopickú tyč a vracal som mu údery," hovorí ďalej majiteľ. Potom vraj nasledovala dlhá bitka, pričom útočník sa nechcel vzdať. Majiteľ domu mal čo robiť, aby ho spacifikoval.

Suseda medzičasom zavolala políciu. To už páchateľ vedel, že je zle a dal sa na útek. "Ja som mu to ale nedovolil, vyzliekol som ho z bundy a strhol som mu čiapku," hovorí majiteľ.

Muž nakoniec predsa len z dvora ušiel. V rekordne krátkom čase ho ale zadržali policajti z obvodného oddelenia v Trenčíne. "Vyšetrovateľ policajného zboru obvinil 52-ročného Jána z prečinu porušovania domovej slobody a z prečinu ublíženia na zdraví spáchaného v štádiu pokusu," tvrdí trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová.

Zlodeja napokon vypátrali policajti

Zlodeja museli ratovať v nemocnici. Na tele má presne sto stehov. "Napadnutý muž sa účinne bránil, ale napriek tomu utrpel zranenia, ktoré si vyžiadali jeho 10-dňovú práceneschopnosť," doplnila Antalová.

Útočník putoval pred sudcu. Ten rozhodol, že zostáva vo väzbe. Na rováši má totiž aj ďalšie krádeže. "V prípade dokázania viny obvinenému Jánovi hrozí trest odňatia slobody v trvaní od jedného do piatich rokov," doplnila Antalová.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy