Jasno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Pomáhať a chrániť? Nie vždy sa policajtom chce...
Zdielať na

Pomáhať a chrániť? Nie vždy sa policajtom chce...

Zaujímavým spôsobom riešili policajti prípad vykradnutého bytu. Majiteľku sa im podarilo presvedčiť, že páchateľov nájdu len ťažko, preto sa rozhodla nepodať oznámenie. V služobnom zápise však uviedli, že žena ukradnuté veci našla!

Pootvorenú vetračku okna bytu na vyvýšenom prízemí využili zlodeji, ktorí sa v kuchyni obslúžili aj napriek tomu, že v byte spali traja členovia rodiny. "Hneď som pochopila, že sa niečo stalo - zbadala som otvorené okno, drobné peniaze porozhadzované v kuchyni na stole, po zemi....

Policajti sa hrali na Travoltu

Zlodeji stihli uchmatnúť mobilný telefón a vybrať peniaze z peňaženky. Domáca pani preto ihneď volala políciu zo synovho telefónu a hliadka skutočne v priebehu desiatich minút klopala na dvere.  "Prišli s rukami vo vreckách, v štýle Travoltu sa ma spýtali, že - nóóó, čo sa stalo? Ani nezisťovali žiadne podrobnosti. Vraj je to úplne zbytočné hľadať, že to nefunguje tak, ako vo filmoch. A že vraj môžem pátrať na vlastnú päsť," opisuje sklamanie zo správania policajtov okradnutá majiteľka bytu.

Zrejme boli po nočnej unavení...

Policajti, ktorým sa práve končila nočná služba, sa jej síce spýtali, či chce podať na polícii oznámenie, majiteľka bytu však po predchádzajúcich informáciách z úst policajtov rezignovala. "Povedala som mu - viete čo, keď hovoríte, že nemám žiadnu šancu získať ani ten mobil, tak si to uzatvorte, ako chcete!"

Pomohli si klamstvom

A muži zákona tak urobili! V zápise, podľa našich informácií, uviedli, že žena svoj mobilný telefón nakoniec našla vo vrecku kabáta vo vedľajšej miestnosti a o ukradnutých peniazoch sa ani nezmienili. Napriek tomu, že to nebola pravda. Všetko vyšlo najavo až po tom, keď sme sa začali o prípad zaujímať. "Nadriadený prehodnotí postup policajtov, ktorí predmetné oznámenie preverovali a v prípade pochybenia vyvodí voči nim disciplinárne opatrenia," oznamuje hovorkyňa KR PZ v Nitre Božena Bruchterová.

Po zásahu nadriadených boli policajti-náhradníci akční

Zvláštne ukončené vyšetrovanie nočnej hliadky, tak museli popoludní riešiť ich kolegovia. Nabehli v plnej paráde, s dvomi autami, odobrali vzorky, odfotili stopy, zápisnicu spísali... "Na základe potrebných informácií, ktoré polícia získava operatívnym spôsobom, vieme odcudzený mobil lokalizovať," dodáva hovorkyňa KR PZ v Nitre Božena Bruchterová.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy