Jasno
25°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Peter (23) ohrozoval svoju tehotnú priateľku karbobrúskou
Zdielať na

Peter (23) ohrozoval svoju tehotnú priateľku karbobrúskou

Dvadsaťtriročný Peter sa vyhrážal svojej tehotnej priateľke, že ju zabije karbobrúskou. Policajti s ním vyjednávali celú noc, kým sa im ho podarilo spacifikovať. Dráma sa odohrala v britskom Gloucesteri.

Peter bol vraj nadrogovaný

Podľa žalobcu Peter bral pervitín a vraj niekoľko dní nespal. Keď 20- ročnú Natashu zobudil, myslel si, že je niekto pod posteľou a že ona na neho niečo chystá. Policajti okolo tretej nadránom obkľúčili dom. Peter sa aj s tehotnou priateľkou ukryl do skrine, ktorú zamkol. Karbobrúsku pritom držal v ruke a prikladal jej ju na chrbát.

Policajti nevedeli so sfetovaným Petrom pohnúť a na miesto zavolali vyjednávača. Ale ani ten ho neprehovoril, aby sa vzdal. Naopak, mladík začal tehotnú Natashu navyše aj škrtiť.

„Podľa policajtov sa správal ako zviera. Spacifikovať sa ho snažilo až päť dôstojníkov a pod kontrolu sa im ho podarilo dostať až po opakovaných zásahoch elektrošokmi," hovorí žalobca Julian Kessner. Napokon sa polícii ku všetkému priznal. 

Súdili ho už aj minulosti

Peter sa do Británie presťahoval v roku 2008. Odvtedy ho súdili na 13 pojednávaniach za 21 trestných činov. V roku 2009 ho na neho slovenská polícia vydala zatykač pre krádež.

Sudca poslal 23- ročného Petra na 4 roky a 8 mesiacov do väzenia. Potom bude mať ešte podmienku na 28 mesiacov.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy