Oblačno
16°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Baltazár (51) kradol dosky z latríny. A zaútočil na policajta
Zdielať na

Baltazár (51) kradol dosky z latríny. A zaútočil na policajta

Poškodená drevená latrína. To bol dôvod, prečo dôchodkyňa privolala policajtov. Drevo z nej totiž kradol 51-ročný Baltazár. Bežné preverenie jeho priestupku však skončilo poriadne dramaticky. Muž sa na hliadku zahnal najskôr doskou, potom vytiahol aj nôž. Vraj ho dokonca vytiahol v minulosti aj na farára...

Policajta udrel palicou, vytiahol nôž

Policajti prišli až k domu, ku ktorému viedli stopy. Na dvor vyšiel 51-ročný Baltazár, ktorý ale už vtedy držal v ruke 80 centimetrov dlhú palicu. Na výzvy policajtov, aby ju zahodil, vôbec nereagoval. "Bez akéhokoľvek náznaku, alebo slova zaútočil na člena hliadky. ktorého udrel do oblasti krku a ramena," poznamenal kolega zraneného policajta.

Ten sa začal brániť a muža chcel spacifikovať, vtedy obaja spadli na zem, kde ďalej zápasili. Muž totiž v útoku na policajta pokračoval. Keď zasiahol aj druhý člen hliadky, muž spod kabáta vytiahol kuchynský nôž a chcel ním policajta bodnúť.

"Ruku s nožom som mu pridržal a tlačil o zem, aby s ním nemohol manipulovať a zasiahnuť. Potom sa nám podarilo mu nôž z ruky vyraziť a hneď sme ho spútali," hovorí zasahujúci policajt.

Baltazár obvinenie z útoku odmietol

Pri tomto incidente sa zranil obvinený muž a aj policajt, ktorý sa zo zranení bude liečiť 3 týždne. "Vyšetrovateľ tohto muža obvinil zo zločinu útoku na verejného činiteľa, za čo môže byť odsúdený na 3 až 8 rokov," konštatuje Mária Faltániová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Banskej Bystrici.

Baltazár však odmieta, že by policajtov napadol a už vôbec nie nožom. Palicu vraj využíva pri chôdzi, ihneď ju však zahodil. "Ja som ich nezbil," tvrdí obvinený muž. 

Viacerí dedinčania nám však potvrdili, že tento muž nosí nôž stále pri sebe. V minulosti vraj s nožom v ruke vyčíňal aj na miestnej fare. Obvinený Baltazár je už v ústave pre výkon väzby. Dnes tak rozhodol sudca okresného súdu v Rimavskej Sobote.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy