Polojasno
25°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Policajt presvedčil samovraha (30), aby neskočil
Zdielať na

Policajt presvedčil samovraha (30), aby neskočil

V Ružomberku chcel skokom z mosta do Váhu ukončiť svoj život 30-ročný muž. Vyzliekol si bundu a len v tenkom tričku asi dve hodiny stál na šmykľavom potrubí. Jeho správanie sa nedalo predvídať nakoľko sa podľa všetkého posilnil aj alkoholom.

Pred piatimi rokmi tento muž z toho istého mosta už skočil. Celý sa dolámal. Tentokrát sa našťastie nechal prehovoriť. 30-ročný muž stál za zábradlím na kovovom potrubí, asi 10 metrov nad kamenistým dnom Váhu.

Nebaví ho život

Až po príchode policajta, ktorého poznal sa trochu upokojil a začal komunikovať. "Že ho nebaví život, že už takýto skutok raz spáchal no a že teraz to už spraví tak, že zomrie," uviedol policajt Pavol Molčík. Ostatní policajti aj hasiči sa vzdialili. 

Pavol, ktorý rozrušeného muža poznal z videnia, s ním zostal a pokúšal sa ho odhovoriť. Muž sa niekoľkokrát pošmykol. Našťastie však jeho chuť žiť prevážila nad chuťou zomrieť. "Iba v teniskách, nedržal sa vôbec zábradlia. Niekedy ho zakývalo tak, že ide spadnúť, tak sa prichytil...," hovorí policajt, ktorý mu zachránil život.

Toto sa opakovalo asi pol hodinu. Rozhovor so známym človekom však zabral. Podľa slov policajta, 30-ročný muž poprosil o cigaretu a keď si ju zapálil trochu sa ukľudnil a začal komunikovať. Napokon preliezol zábradlie mosta späť. "Som ho presvedčil, že má rodinu, má maloleté deti, tak aby prestal s týmto konaním a aby išiel s nami," hovorí policajt Pavol Molčík.

Heslo pomáhať a chrániť

"Tento služobný zákrok je príkladom toho, ako môže polícia napĺňať svoje poslanie pomáhať a chrániť," uviedol šéf ružomberských policajtov Vladimír Polkoráb. Samotní policajti si želajú, aby mali takýchto zásahov čo najmenej. No ak k nim už dôjde, aby podobne ako aj tento, dopadli šťastne.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy