Zatiahnuté
12°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Dramatická záchrana samovraha. Keď rozhodujú sekundy
Zdielať na

Dramatická záchrana samovraha. Keď rozhodujú sekundy

Policajti z Vrábeľ zachránili život 23-ročnému mužovi. Ten chcel pre nešťastnú lásku skočiť z mosta do rieky. Hliadka ho zachytila v poslednej chvíli. Mladík totiž už stál na železnej konštrukcii mosta.

Pavol stál na železnej konštrukcii

Dvadsaťtriročný mladík chcel skočiť z mosta. "Išiel po chodníku a ako sme boli vedľa neho, tak prešiel na druhú stranu," hovorí zasahujúci policajt Peter Novotný. 

Policajti z Vrábeľ okamžite zareagovali a utekali za mladíkom.  Pavla našli už stáť na železnej konštrukcii pod mostom. V tomto prípade išlo naozaj už  o sekundy. Policajti sa naklonili cez zábradlie, mladíka schytili za ruky a snažili sa ho vytiahnuť.

Policajti riskovali vlastné životy

Stačilo málo a muž odhodlaný spáchať samovraždu ich mohol stiahnuť dole. Pavol sa k tomuto zúfalému činu vraj odhodlal pre hádku s priateľkou. Mal však šťastie, že dvaja policajti boli na blízku. 

Aj napriek tomu, že policajti zachránili život v poslednej chvíli, ako hrdinovia sa určite necítia. "Nie je to hrdinstvo, je to naša práca. Sme tu, aby sme pomáhali ľudom," hovorí ďalší z policajtov Peter Holečka.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA/Pavel Neubauer/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy