Oblačno
15°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Piaty pokus Pavla (24) o samovraždu. Miesto skoku ale spadol!
Zdielať na

Piaty pokus Pavla (24) o samovraždu. Miesto skoku ale spadol!

24 / ročný muž, ktorý sa už niekoľkokrát pokúšal spáchať samovraždu skokom z bratislavského Starého mosta, je v nemocnici. Vo štvrtok totiž opäť vyliezol na železnú konštrukciu a vyhrážal sa, že skočí. Pri zliezaní sa však pošmykol a spadol medzi piliere.

Popíjal a chcel skočiť

24-ročného Pavla policajti už veľmi dobre poznajú. Od júla pri jeho záchrane asistovali asi päťkrát. Muža sa vždy od jeho zúfalého kroku snažili odhovoriť vyjednávaním a vždy sa im to podarilo. Aj vo štvrtok v nočných hodinách vyliezol na železnú konštrukciu mosta a zavolal na políciu, že z mosta skočí.

Opäť bol podgurážený alkoholom. Po zdĺhavom vyjednávaní sa upokojil a pomaly zliezal. "Vyjednávač ho následne viac ako hodinu prehováral, aby z mosta zišiel. Muž neustále trval na tom, že skočí a pil alkohol," potvrdila bratislavská policajná hovorkyňa Petra Hrášková.

Napokon sa šmykol

Pavla však nakoniec predsa len po asi dvoch hodinách prehovorili, aby zliezol. Keď sa otočil a pomaly schádzal, pošmykol sa a z asi 5-metrovej výšky spadol na betónový pilier. Všetci začali ihneď konať. "Spadol medzi tie piliere, nekomunikoval, ale dýchal," opisuje veliteľ zásahu František Nešťák.

Je v umelom spánku

24-ročný Pavol bol v úzkej štrbine medzi piliermi, záchranárom sa teda veľmi ťažko pohybovalo. Pri páde si mladík navyše poranil hlavu, takže mu zafixovali krk a naložili ho na nosidlá. "Muž si pri páde zranil hlavu, má zlomenú lebečnú kosť a je v umelom spánku," informuje hovorkyňa nemocnice Petra Stano Maťašovská. Podľa lekárov je ale mimo ohrozenia života.

Pavol sa pri svojich úmysloch skočiť z mosta vždy vyhováral na iné problémy. Čo bolo jeho motívom tentokrát, policajti zisťujú. 

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy