Polojasno
15°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
ROZHOVOR. Matka Mateja Valucha (26) mala o synovi iné informácie
Zdielať na

ROZHOVOR. Matka Mateja Valucha (26) mala o synovi iné informácie

Zúfalstvo, nervozita, bezsenné noci. Ale aj nádej a viera v spravodlivosť. Presne takto sa cíti matka mladučkého Slováka zadržaného v Iráne Ľubica Valuchová. Ten je údajne agentom CIA a v Iráne sa mal zapliesť do špionáže ohľadom jadrového programu. Matka však na syna nedá dopustiť. V Iráne viac pomáhal, ako by mal škodiť... Aspoň podľa správ, čo od syna dostávala.... Tu je rozhovor s ňou!

Že je v Iráne, sa dozvedeli náhodou

"Môj syn sa vyjadroval pekne o tamojších ľuďoch. Vravel, že sú to dobrí ľudia a v krajine je bezpečne... To, že bol v Iráne sme sa ale dozvedeli náhodou, keď telefonoval, že možno príde domov. Povedal, že je na severe krajiny v čase, keď tam bolo zemetrasenie, ale napokon neprišiel, lebo cítil povinnosť pomôcť tamojším ľuďom. Verili sme aj s manželom, že tam robí ušľachtilú robotu, to ho charakterizuje. Vždy každému pomôže," tvrdí o svojom synovi Ľubica Valuchová.

Nikdy by nespravil nič nečestné

Tá nám o synovi prezradila viac. Tvrdila, že aj s bratom sú obaja veľkí športovci, Matej hrával tenis, futbal, behával na maratónoch a rád chodieval do prírody. "Študoval ekonómiu, no nebavilo ho to, tak si aspoň dokončil prvý stupeň, aby mal nejaké vzdelanie," prezradila ďalej Samuelovi Migaľovi.

S mužom boli presvedčení, že v Iráne pracoval v oblasti personalistiky. Žeby ale bol jej syn schopný načať tu špionážnu kariéru, odmieta. "My sme si ho vychovali. Poznáme ho. Viem, že by nikdy neurobil nič nečestné, nič zlé... Veď on nemá žiadne skúsenosti, nemohol sa agentom stať, je to podvrh, vykonštruované. Nikto mi to doteraz nevedel vysvetliť, ani ja si to neviem... To, čo sme videli v televízii, to bolo niečo neskutočné."

Vráti sa...

Ako každá matka, aj Ľubica svojho syna čaká. Očakáva, že príde, že sa vráti na Slovensko. "Keby neverím, že sa vráti, tak tu nestojím, ale som na psychiatrii alebo na práškoch. Žiadnej matke neželám nič takéto prežívať. Tá neistota, to je najhoršie." Viac o hodnotení vystúpenia Valúcha v iránskej televízie si prečítajte TU!

Téme sa venuje reportér Samuel Migaľ. INFORMÁCIE ONLINE TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy