Zatiahnuté
15°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Mladíci (21, 21) napadli v Petržalke záchranárov! Nasledovala streľba...
Zdielať na

Mladíci (21, 21) napadli v Petržalke záchranárov! Nasledovala streľba...

V Bratislave sa akosi rozmohli útoky na záchranárov. Iba minulý týždeň došlo k napadnutiu posádky so sanitkou, dnes tu máme ďalší prípad. Ľudia, ktorí nasadzujú svoje životy a zdravie, aby zachraňovali iných, sa ocitli na druhej strane...

Práve nakladali pacientku do sanitky

Len pred týždňom zavolali sanitku k výtržnostiam s poraneniami, zrejme išlo o bitku v bare v Petržalke. Záchranárom sa však zranenia rovnako nevyhli. Jeden skončil s poranením v nemocnici, dnes je na PN-ke.

Tentokrát sa stal podobný prípad. Pacientku s alergickou reakciou mali na nosidlách záchranári z tej istej záchranky naložiť do sanitky. Stalo sa tak na Hrobákovej ulici. "Krátko pred pol desiatou sme vyslali posádku z rýchlej lekárskej pomoci z Petržalky k prípadu na Hrobákovej ulici. Zhruba po desiatich minútach, keď už bol pacient v sanitke, sa nám ozvali, že ich napadli okoloidúci ľudia," vysvetlil hovorca Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Boris Chmel.

Záchranára škrtili

Dvaja 21-roční mladíci podľa našich zistení z ničoho nič kopali do sanitky. Keď jeden zo záchranárov otvoril dvere, aby zistil, čo sa deje, dostal päsťou ranu do nosa. "Vliezli dnu s tým, že s prepáčením, komu je tu na p... Začal hučať," tvrdí jeden z napadnutých záchranárov. Druhého záchranára začali obaja útočníci škrtiť.

Keď sa dali na útek, muž so zlomeným nosom ich ešte prenasledoval. "Ja som to nevnímal cez ten adrenalín v sebe. Ja som si len dával bacha, aby som si udržiaval odstup od neho, lebo som nevedel, či je ozbrojený."

V lesíku sa strieľalo

Po telefóne navigoval policajtov. Nasledovali výstrely v blízkom lesíku. Obaja muži skončili v putách. 21-ročný Radovan, ktorého susedia poznajú ako problémového mladíka, kládol policajtom pri zatýkaní odpor. Jeho kamaráta policajti dolapili neskôr. Mladíkom teraz hrozí po dokázaní viny 4-10-ročné väzenie.

Záchranári zase skončili v nemocnici. "37-ročný záchranár utrpel zranenia s predpokladanou dobou liečenia 7 dní, zranenia u 30-ročného záchranára si podľa lekárskej správy vyžiadajú liečenia s predpokladanou dobou 3 týždne," informovala bratislavská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová. V oboch prípadoch bol podľa nášho zdroja alkohol.

Téme sa venuje reportér Dárius Haraksin. Spojte sa s ním cez profil na Facebooku.

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy