Skoro jasno
19°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Krvavá hádka. Štefan (26) bodol ženu (52) na invalidnom vozíku
Zdielať na

Krvavá hádka. Štefan (26) bodol ženu (52) na invalidnom vozíku

Zlomená ruka, dve bodné rany do hrude a zranená hlava. To je dôsledok hádky medzi 52-ročnou ženou a jej kamarátom v obci Jelka v galantskom okrese. Pod takmer tragédiu sa vo veľkej miere podpísal alkohol.

26-ročný muž a žena sa dobre poznali. Podľa miestnych spolu často vymetali krčmy a na noc sa vždy uchýlili v rodinnom dome, ktorý má patriť napadnutej žene.

Najprv jej zlomil ruku, potom ju bodol...

Ani v sobotu podvečer to nebolo inak. Podgurážení alkoholom sa obaja vrátili do domu, kde údajne prespávali. A práve tam prišlo k potýčke.  Obaja sa začali okolo piatej hodine hádať, čo vyústilo do fyzického násila. 26- ročný Štefan totiž nezvládol emócie, k čomu zrejme dopomohol aj alkohol a 52- ročnú ženu, na invalidnom vozíku, napadol. Podľa našich informácií jej mal zlomiť ruku, keď sa bránila. Potom schytil nôž a útočil opäť. Tentoraz jej bodol do hrudníka. Štefan z domu utiekol. "Žena mala dve bodné poranenia v oblasti hrudníka a otvorenú ranu na hlave," konštatuje Boris Chmel, hovorca Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby.

Ženu museli hospitalizovať, páchateľa naháňali policajti

Záchranári po príchode na miesto činu ženu ošetrili. Jej zranenia však boli veľmi vážne a tak ju previezli do galantskej nemocnice. Údajne ani netušila, čo sa s ňou deje. Po Štefanovi začali policajti pátrať a do hľadania zapojili všetkých, ktorých mali. Mladík sa preto dlho neskrýval.  "Polícia okamžite vykonala rozsiahle pátranie, do ktorého boli nasadené všetky hliadky z okolia. Páchateľa na úteku sa podarilo vypátrať," poznamenala Martina Kredátusová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Trnave.

Násilníkom zlodej, ktorý mal už sedieť v base

Podľa našich informácií ide o dobre známeho zlodeja. Pred týždňom sa mal údajne dostaviť do výkonu trestu, nástupu sa však doteraz vyhýbal. Stav 52-ročnej napadnutej ženy je podľa ošetrujúcich lekárov stabilizovaný. "Polícia prípad vyšetruje ako ublíženie na zdraví," dodáva Martina Kredátusová, hovorkyňa KR PZ v Trnave. Vyšetrovateľ v týchto chvíľach 26-ročného Štefana obvinil a zároveň spracoval návrh na jeho väzobné stíhanie.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy