Zatiahnuté
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Dvojnásobného vraha z Poľska chytili žilinskí mestskí policajti
Zdielať na

Dvojnásobného vraha z Poľska chytili žilinskí mestskí policajti

Žilinčania mali v meste Poliaka, ktorý mal zavraždiť vlastného otca a nevlastnú mamu. Alexander mal zabíjať v rodičovskom dome ešte koncom minulého roka. Poľská polícia po ňom pátrala a zadržať sa ho podarilo žilinským mestským policajtom.

Muž nemal pri sebe doklady

Muža si všimli policajti počas nočnej služby. Keď mladík zazrel prichádzajúce auto, okamžite sa schoval vo vchode bytovky. Policajti zastavili a šli za ním. "Vyzvali sme ho, aby preukázal svoju totožnosť," vraví MsP Žilina Peter Juríček. 

Doklady však nemal a policajtom tvrdil, že pochádza z Kazachstanu. Hovoril striedavo lámanou angličtinou a ruštinou, pri sebe mal ale aj zbraň. "Mal pri sebe bajonet, ten vojenský nôž," doplnil Juríček.

Takto ozbrojeného človeka, ktorý mal v Poľsku zavraždiť vlastného otca a nevlastnú mamu, mali Žilinčania vo vlastnom vchode a ani o tom netušili. "Čo sme sa dočítali aj na internete - on nie je psychicky v poriadku," vraví hovorca KR PZ Žilina Radko Moravčík.

Mal zabiť otca a macochu

Na prípade spolupracovala cudzinecká polícia a žilinskí pátrači s poľskými kolegami. Zistili, že muž je 33-ročný Alexander Wawrzeczk, ktorého tamojší policajti hľadajú už od decembra minulého roku. Psychicky chorý Alexander mal dobodať svojho otca a aj nevlastnú mamu v rodinnom dome v obci Grodziec, kde s nimi žil. Telá našla Alexandrova sestra. Otcove ležalo v garáži nevlastná mamine v pivnici.

,"Vo štvrtok 10. januára bol vydaný Európsky zatýkací rozkaz, na základe ktorého bola osoba zadržaná a v súčasnej dobe je umiestnená vo väzbe," doplnil Moravčík.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy