Oblačno
16°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Súd so Slovákom v Británii. Za vraždu mu hrozí doživotie
Zdielať na

Súd so Slovákom v Británii. Za vraždu mu hrozí doživotie

Už dnes sa začne v Západnom Walese proces so Slovákom, obvineným z vraždy svojho krajana, Branislava Gulu. Za obzvlášť brutálnu vraždu mu hrozí aj doživotie. K činu se ale zatiaľ nepriznal a kriminalisti zatiaľ nepoznajú ani dôvod, prečo mal v novembri minulého roku vraždiť.

Napriek tomu, že sa začína súd, policajti stále pátrajú po tom najdôležitejšom, a to je motív vraždy. Pracujú s niekoľkými verziami. "Keď mali voľno, dosť pili," tvrdí prenajímateľ bytu Júliusovi Hečkovi Mark Watkirs.

Motív neznámy

Zavraždený Slovák bol vraj žiarlivý a často pil, rovnako ako údajný vrah. Osudný večer sa po hádke zmenil na krvavý kúpeľ.  Za vraždou mohli byť aj peniaze. Imigrantov v Anglicku pribúda, práce je menej. Čo bolo skôr pokojné mestečko, je teraz skôr drogový brloh, kde často zasahuje polícia.

"Máme problém s vyššou kriminalitou, sú tu prisťahovalci z východnej Európy, o ktorých nič nevieme," povedal zástupca mesta Bala Alun Price.

Mesto trápi kriminalita

Vlani pre pár libier oskalpovali a prepichli nožom predavačku z miestneho obchodu neznámi útočníci, iba šťastím prežila. Jediná stopa, cudzí prízvuk, polícii nestačila. "Hovorí sa, že tieto hrozné incidenty spolu súvisia, ja by som ale radšej videl dôkazy," skonštatoval Price.

Bala od vraždy posilnila hliadky policajtov v uliciach. V súvislosti s vraždou zatkla polícia 4 ďalšie osoby, ktoré mali Hečkovi pomáhať, ale vzápätí ich prepustili. Viac by mal prezradiť dnešný súd.

Téme sa venuje aj Martin Krpač. INFORMÁCIE ONLINE TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy