Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Vražda v Británii. Nedokázal by ublížiť, tvrdí priateľka údajného vraha
Zdielať na

Vražda v Británii. Nedokázal by ublížiť, tvrdí priateľka údajného vraha

V prípade vraždy Slováka Branisalva Gulu, ktorého zabil kamarát v britskom Walese sa objavujú ďalšie skutočnosti. Reportéra Martina Krpača kontaktovala priateľka údajného vraha, ktorá svojho partnera bráni. Podľa nej ho k zabíjaniu muselo niečo vyprovokovať.

Údajný vrah si prenajímal izbu u miestneho mäsiara. Podľa neho bol bezproblémový. Pracoval v miestnej pekárni a platili nájom platil pravidelne. Najviac času trávil v posilňovni pri miestnom jazere. "Občas sa napil trochu viac, ako každý iný mladík tu v meste. Ale žiadne výtržnosti, slušný chlapec," hovorí miestny mäsiar Mark Watkirs.

Na tie krásne chvíle sa nedá zabudnúť

To potvrdzuje aj jeho priateľka, s ktorou žije viac ako dva roky. Staral sa aj o jej syna z predošlého vzťahu. Súhlasila s rozhovorom, ale len pod podmienkou absolútnej anonymity. "Bol ku mne milý, aj keď sa občas stalo, že sme sa pohádali, ale to bolo chvíľkové. Každý deň si hovorím, že to je len zlý sen, z ktorého sa prebudím. Sa vráti domov a povie, že to nie je pravda, " hovorí priateľka údajného vraha.

Keď sa o brutálnej vražde dozvedela, zrútila sa. Jej partner mal defacto zabiť švagra. Aj keď ani jeden pár ešte nemal svadbu, všetci sa dobre poznali. "Stále ho ľúbim a chýba mi. Neviem, čo oni medzi sebou mali, čo ho k tomu viedlo a neviem čo mal v sebe," dodáva priateľka údajného vraha.

Hrozí mu doživotie

Podľa polície išlo o obzvlášť brutálnu vraždu. "Muž bol obvinený z vraždy. Súd bude 5. januára. Dovtedy nebudeme poskytovať ďalšie informácie," uviedol hovorca miestnej polície Micahel McGivern. Július Hečko sa nachádza v policajnej väzbe v Liverpoole, kde čaká na januárový súd. Hrozí mu doživotie. 

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy