Zatiahnuté
21°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Karol (55) zabil manželku. Život strávi v base
Zdielať na

Karol (55) zabil manželku. Život strávi v base

Karol Pota, vrah vlastnej manželky, ktorú zabil nožom sa už z väzenia nedostane. Krajský súd v stredu potvrdil verdikt okresného súdu a vymeral mu doživotný trest. Pripomeňme, že k vražde došlo v máji 2009 v obci Seňa.

Päťdesiatpäťročný Karol sa manželke opakovane vyhrážal a pod vplyvom alkoholu, ktorý kombinoval s liekmi ju aj fyzicky napádal. Len sedem mesiacov pred krvavým útokom ho prepustili z väzenia. Odsedel si takmer 8 rokov za vraždu dôchodcu. A práve to mu priťažilo, manželku totiž zabil v čase, keď bol v podmienke.

Nebohá Marta manžela udala na polícii, neskôr však paradoxne výpoveď stiahla a  navyše žiadala súd, aby ho prepustil na podmienku. A práve to sa jej stalo osudným.

Bodol ju do srdca

Karol bodol manželku takmer 15 centimetrovým nožom priamo do srdca. Okresný súd ho za to odsúdil na doživotie. Karol  sa však odvolal a tak prípad riešil odvolací súd. Ten dnes verdikt potvrdil. "Nie je vylúčená recidíva, to je podstatný fakt, ktorý viedol i odvolací súd k záveru, že trest zodpovedá potrebám spoločnosti vo vzťahu k osobe obžalovaného," povedal predseda senátu.

Viacerí znalci totiž potvrdili, že netrpí duševnou chorobou, ale len poruchou a v nekontrolovanom prostredí by sa po prepustení mohol opäť správať mimoriadne agresívne.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy