Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Šéfom medzinárodného drogového gangu mal byť Slovák
Zdielať na

Šéfom medzinárodného drogového gangu mal byť Slovák

Slovenskí policajti a colníci sa zapojili do medzinárodnej akcie švédskej polície. Cieľom bolo rozložiť organizovanú skupinu, ktorej členmi boli prevažne slovenskí emigranti pašujúci prekurzory a drogy. Hlavou celého gangu mal byť údajne Slovák žijúci vo Švédsku.

Veľká protidrogová akcia

Policajti sa v rámci mezdinárodnej protidrovej akcie rozhodli klepnúť po prstoch drogovým pašerákom. Národná kriminálna agentúra v spolupráci s colnou správou v rámci akcie zadržali slovenského člena organizovanej skupiny v Štúrove.

"Policajti zadržali vodiča, ktorý prevážal takmer 55 tisíc tabliet, z ktorých sa dajú vyrobiť drogy," povedala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Andrea Dobiášová.

Drogy za desaťtisíce eur

Množstvo tabliet, ktoré Gabriel Š. prevážal, boli v hodnote viac ako 200 tisíc eur. Spolu s jeho komplicom Štefanom, u ktorého našla polícia ďalšiu časť nelegálnej zásielky určenej do zahraničia, skončili vo väzbe. Vyšetrovateľ ich už obvinil z drogovej trestnej činnosti. "Prevážať mali nelegálny tovar cez Slovensko do severských krajín," priblížila Dobiášová.

Obaja majú byť totiž súčasťou drogového biznisu vo Švédsku, kde časť dodávok ostávala, no cieľovou krajinou bolo Nórsko. Práve vo Švedsku polícia zadržala dalšieho muža so zásielkou 150 kíl amfetamínu, ktorú prebral, a to v hodnote 900 tisíc až 6,3 milióna eur.

Skupina fungovala dlhé roky

"Je to organizovaná zločinecká skupina, ktorá si za posledných 20 rokov vybudovala veľmi dobre kontaktné siete na organizované zločinecké skupiny," skonštatovala Dobiášová.

Podľa policajných informácií zadržali v Nemecku organizátora pôsobiaceho vo Švédsku v spoločnosti so slovenským organizátorom. Vďaka dobrej policajnej spolupráci medzi krajinami sa tak pravdepodobne podarilo rozbiť další medzinárodný drogový biznis.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy