Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Herec Dušan Cinkota (42) je v base! Prihlásil sa sám...
Zdielať na

Herec Dušan Cinkota (42) je v base! Prihlásil sa sám...

Herec Dušan Cinkota (42) je vo väzení. A to po vyše týždni strávenom na úteku. Nevypátrali ho však policajti, podľa informácií KRIMI sa prihlásil sám. A to dnes skoro ráno. V týchto chvíľach už je v bratislavskom ústave na výkon väzby.

Pátranie bolo zrušené

Podľa našich informácií sa herec Dušan Cinkota dnes prišiel sám prihlásiť do Ústavu na výkon väzby v Bratislave. Policajti ho hľadali od minulého utorka, keď im zo súdu doručili príkaz na jeho dodanie do výkonu trestu, no herca doma nenašli.

„Pátranie bolo zrušené, keďže sa sám prihlásil,“ konštatuje Mária Faltániová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Banskej Bystrici.

5. decembra poslal  krajský súd Cinkotu za mreže na 8 rokov. Proti rozhodnutiu sa už nemohol odvolať. Krátko po vynesení rozsudku nám poskytol telefonický rozhovor. „Je to špinavosť nielen zo strany štátu,  ale aj polície“  rozhorčene tvrdil herec.

Dušana Cinkotu zatkli po policajnej akcii. V byte dílera mal kúpiť podľa policajtov až 200 dávok pervitínu. Herec však tvrdí, že s políciou spolupracoval, no zradili ho. Myslí si to aj muž, ktorý v minulosti za drogy sedel. „Skôr to vyzerá tak, akoby ho chceli zavrieť a aj ho zavreli,“ myslí si exväzeň.

Herci žiadajú prezidenta o milosť

Za herca stále bojujú aj jeho kolegovia, ktorí prezidentovi odovzdali petíciu za jeho omilostenie. „Odsúdený má právo požiadať o milosť v každej situácii. Je na uvážení pána prezidenta, či túto milosť udelí,“ hovorí Lucia Kurilovská, odborníčka na trestné právo. Ak by mu žiadosť o milosť nevyšla, v hre je ešte dovolanie alebo obnova konania.

Vo väzení najmenej 5 a pol roka!

Vo väzení si musí odsedieť 3/4 trestu,to je minimálne 5 a pol roka. Kedže si však neprevzal príkaz, môže sa to považovať za trestný čin marenia výkonu úradného rozhodnutia. „Svojím skrývaním sa si osoba značne priťažuje, napríklad kvôli možnosti podmienečného prepustenia,“ upozorňuje Lucia Kurilovská.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

tv joj

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy