Oblačno
13°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Dievča (24) si požičalo auto a zmizlo - so sfalšovanými papiermi...
Zdielať na

Dievča (24) si požičalo auto a zmizlo - so sfalšovanými papiermi...

Najznámejší slogan na Ukrajine znie takto: "Navštívte nás, vaše auto je tu už dávno!" Takto vtipne vraj naši východní susedia naznačujú, že čierny biznis s autami dobre poznajú. Zapletené sú doňho aj mladé ženy. Napríklad 24-ročná Češka s kamarátom z Ukrajiny ukážkovo zmizla s požičaným autom. Stopli ju až hraniční policajti z Uble.

Falošná plná moc

24-ročná mladá Češka pôsobila skutočne seriózne. Mala výborné vystupovanie, ktoré nemalo vyvolať žiadne pochyby. Auto si s kamarátom Ukrajincom požičali v jednej z olomouckých požičovní. Pri kontrole na slovensko-ukrajinských hraniciach predložili doklady. Všetko vyzeralo byť v poriadku.

"Vodička predložila pri kontrole plnú moc k užívaniu vozidla a možnosti vycestovania s vozidlom na Ukrajinu... Policajt mal pochybnosti o predložených dokumentoch a rozhodol sa požičovňu telefonicky kontaktovať," informovala Agnesa Kopernická z RHP Sobrance.

Osem rokov za ukradnuté auto

Tam sa dozvedel, že plná moc je falošná a dvojicu okamžite zadržal. "Humenský vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre zločin legalizácie príjmu z trestnej činnosti, z ktorého po vykonaní procesných úkonov bude obvinená 24-ročná žena z Čiech a 32-ročný muž z Ukrajiny," povedal prešovský policajný hovorca Daniel Džobaník.

Dvojici teraz hrozí 8-ročné väzenie. Obaja sedia v cele na policajnom oddelení v Humennom. Požičovni áut z Olomouca vznikla škoda viac ako 20 tisíc eur.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy