Jasno
23°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Svadobní zlodeji. Vykrádajú domy počas zábavy
Zdielať na

Svadobní zlodeji. Vykrádajú domy počas zábavy

Teraz by mali zbystriť pozornosť všetci tí, ktorí chystajú svadbu. Existujú totiž zlodeji, ktorí sa špecializujú práve na takéto dni. Darí sa im napríklad v Humennom a okolí. Vytipujú si ľudí, ktorí by doma mohli mať niečo zaujímavé.

Svadobní rodičia by svoju pozornosť rozhodne nemali venovať iba neveste a ženíchovi. Veľmi dobre urobia, ak si zo zábavy raz za čas odskočia aj domov.

Kradnú počas zábavy

V humenskom okrese sa totiž pohybujú zlodeji, ktorí s obľubou zisťujú, kedy robia svadbu pre nich zaujímaví ľudia. Vedia, že vtedy by mal byť vzduch čistý. Kradnúť prišli aj do domu starostu obce, keď vydával dcéru. Netušili však, že dom stráži sused. "O siedmej mi volal prvýkrát, že sa tam motajú nejakí dvaja chlapci a že jeden z nich šprtá do bránky," priblížil starosta, ktorého chceli okradnúť.

Nepomôže ani rozsvietené svetlo

Otec nevesty preto zo svadby utekal domov. V dome nechal zažaté svetlo a zapnutý televízor. Ani to však zlodejov nezastrašilo a len čo v obci zhaslo verejné osvetlenie, prišli opäť. Vedeli, že na svadbe práve začína tzv. redový tanec. "O pol dvanástej mi sused volá, že poď rýchlo tu, lebo zastavilo auto, vyskočili dvaja chlapi, preskočili ti bránu a išli," spomína starosta.

V momente, keď starosta so švagrami mierili domov, zlodeji vzali nohy na plecia. Podľa všetkého im zrejme komplici stihli dať avízo, že pán domu sa vracia. "Sused mi povedal, že už videl moje svetlá hore obcou ísť a vtedy preskočili bránku a ušli."

Ukradli aj zbrane

Svadobní zlodeji úspešne kradli v dome humenského podnikateľa. Nebáli sa ani susedov, ani psov. Zobrali niekoľko zbraní. "Bol tam revolver a dva kusy pištolí. V minimálne v jednej z pištolí bol zásobník," povedal poškodený Vladimír.

V tomto prípade nemusí ísť len o krádež. Ak sa zlodejov podarí vypátrať, na krku môžu mať aj nedovolené ozbrojovanie. Za tento trestný čin je sadzba až 8 rokov za mrežami. "Sú to zbrane, ktoré jednoducho položíte do vrecka a odídete," doplnil Vladimír.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy