Zatiahnuté
13°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Zlodeji chceli ukradnúť bankomat priamo z obecného úradu!
Zdielať na

Zlodeji chceli ukradnúť bankomat priamo z obecného úradu!

Neznámi páchatelia dostali chuť na peniaze v bankomate vo Veľkom Záluží. Ten je umiestnený v strede dediny, v budove obecného úradu. Aj napriek tomu, že policajti boli na mieste za pár minút, vlamačov nechytili.

Krádež prekazil alarm

Vlamači prišli k bankomatu, ktorý je umiestnený vedľa vchodu do obecného úradu. Najskôr sa postarali o bezpečnostné kamery, zastriekali ich montážnou penou. Páchatelia vylomili dvere a tak sa dostali do budovy obecného úradu. Tam sa ešte popasovali s ďalšími dvomi dverami a boli pri bankomate.

Potom sa už zlodeji pokúsili vylomiť samotný bankomat, na ktorom poškodili zabezpečovací systém. Krádež im však prekazil alarm v budove. "Spustil sa alarm a tam to skončilo, vybehli von a viacej sa nevie zatiaľ," povedal zamestnanec úradu. Ako priblížila nitrianska krajská policajná hovorkyňa Božena Bruchterová, páchateľom sa z bankomatu peniaze ukradnúť nepodarilo.

Po zlodejoch sa pátra

Po neúspešných zlodejoch, zostali poškodené dvere. Zničili aj kopírovací stroj a počítačový monitor. Celková škoda spôsobená neúspešnou krádežou je 2500 eur.

Policajti boli na mieste za pár minút. Páchateľov spustený alarm, tak vyplašil, že v sekunde zmizli preč. Kriminalistický technik však po nich zaistil stopy.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy