Zatiahnuté
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
ZÁZNAM. Mladíci zaútočili na policajtov, zničili im auto
Zdielať na

ZÁZNAM. Mladíci zaútočili na policajtov, zničili im auto

Trojicu mužov najskôr zazreli policajti na kamerovom systéme. Nebolo však isté, či išlo o priateľskú bitku, tak vyrazili na miesto. Mladíci z Lučenca sa však zatknúť nechceli nechať, a tak začali kopať... Opilci neušetrili ani ich policajné auto!

Kopance, údery päsťou

Mestskí policajti podgurážených mladíkov najskôr sledovali niekoľko desiatok metrov. Napokon museli zasiahnuť, pretože začali demolovať bránu na miestnom pohostinstve. "Následne ich oslovili, vyzvali, aby preukázali svoju totožnosť, čo oni odmietli. A potom začali najprv slovne útočiť na hliadku mestskej polície a potom aj fyzicky," informoval náčelník lučeneckých policajtov Ján Tuček.

Keď im policajti chceli nasadiť putá, začali sa všemožne brániť. Jeden z policajtov utŕžil kopanec do nohy, druhý dostal kopanec do hrude a päsťou do tváre. Prišiel o dioptrické okuliare, ktoré mu jeden z opitých mužov strhol z očí a zničil. Mladíkov sa podarilo spacifikovať až po príchode policajtov obvodného oddelenia. Jeden z nich však stihol vykopnúť zadné okno na policajtom aute.

"Nie je to môj štýl..."

Vyšetrovateľ už oboch obvinil z prečinu útoku na verejného činiteľa. Sú stíhaní na slobode. Hrozí im však trest odňatia slobody na 1 až 5 rokov. S jedným z nich sa redaktorke Edite Hutkovej podarilo skontaktovať.

Doteraz si podľa vlastných slov však nevie vysvetliť svoju agresivitu ani príčinu takého správania. Priznal, že sa zaň hanbia obaja a spôsobiť to mohlo práve množstvo vypitého alkoholu. "Je nám to obidvom ľúto, ale už sa stalo. Nevieme to zobrať späť... Sám sa ale čudujem sebe, lebo absolútne to nie je môj štýl."

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy