Skoro jasno
23°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Policajt a zároveň služobník Boží šoféroval opitý
Zdielať na

Policajt a zároveň služobník Boží šoféroval opitý

Policajt by mal byť predovšetkým vzorom. Koniec koncov ako inak presvedčiť ľudí, že dodržiavanie zákonov je potrebné a dobré? Preto nás vždy zaskočí, keď sa objaví informácia o tom, že nejaký policajt porušil zákon. Teraz prinášame príbeh muža, u ktorého to asi platí dvojnásobne. Prehrešok totiž spáchal nielen ako muž zákona, ale zároveň aj ako muž cirkvi. Pod vplyvom alkoholu nezvládol jazdu autom.

Peňažná škoda je najmenší problém

Auto, ktoré mal podľa našich informácií šoférovať policajný farár z Košíc, malo v obci Ruská Nová Ves nehodu. Auto dostalo šmyk a skončilo v priekope. Na pridelenom služobnom vozidle údajne vznikla škoda okolo 2 000 eur. Peňažná škoda je ale teraz farárov najmenší problém.

"Vyšetrovateľ inšpekcie ministerstva vnútra vzniesol v danom prípade obvinenie pre prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," informovala policajná hovorkyňa Lucia Garajová. Telefonicky sme sa spojili s policajným farárom i s jeho nadriadeným biskupom, no obaja odmietli možnosť vyjadriť sa k incidentu. Polícia momentálne viac tiež nepovie.

Najprv zatĺkal, potom sa priznal

"Keďže naďalej pokračuje vyšetrovanie, nemôžeme v súčasnosti poskytnúť viac informácií," dodáva Garajová. Duchovný mal údajne najprv tvrdiť, že vozidlo nešoféroval on, napokon sa ale priznal. Keď sa podrobil dychovej skúške, na displeji sa podľa neoficiálnych zdrojov objavilo číslo 0,86, čo je stredný stupeň opitosti.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy