Polojasno
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Auto plné opitých mladíkov. Vodič (18) ho prevrátil na strechu
Zdielať na

Auto plné opitých mladíkov. Vodič (18) ho prevrátil na strechu

Pri nehode v Humennom, ktorá sa stala v noci z piatka na sobotu bol opitý asi každý, kto tam bol. Teda okrem policajtov a štábu KRIMI. 18-ročnému vodičovi hrozí za alkohol za volantom väzenie. Rady si so sebou nevedel dať ani jeho spolujazdec.

Podľa policajného vyšetrovania vodič zrejme neprispôsobil rýchlosť jazdy vozovke. Dvaja chlapci z obce Modrá nad Cirochou sa krátko pred polnocou vracali z Humenného. S autom skončili na streche v priekope. "Po prejdení ľavotočivou zákrutou zišiel z cesty a narazil prednou časťou do priekopy, z ktorej vozidlo vymrštilo," uviedol hovorca prešovských policajtov Daniel Džobaník.

1,10 promile v sebe

Za volantom sedel 18-ročný Matúš, podľa našich zistení má vodičák iba pár mesiacov. Ukázalo sa, že šoféroval opitý. Chceli sme vedieť, čo všetko si pre jazdou vypil. "Nič, do p***," hovorí Matúš. "Vodičovi bola v dychu nameraná hodnota viac ako 1,10 promile alkoholu," dodal Džobaník.

Triezvo nepôsobil ani jeho spolujazdec. Na mieste nehody riadne vystrájal. S putami na rukách skončil preto na oddelení. Auto mali chlapci požičané od uja. Aj on sa podľa všetkého v chladnej noci zahrial alkoholom. Z rozbitého auta nadšený nebol. Hneď rozmýšľal nad tým, čo ho čaká doma. "Pána boha, ráno som mal babu viesť do kostola... Jak budem chodiť do roboty..., dobre že som dnes natankoval," rozčuľoval sa majiteľ auta Jozef.

Z auta vytiahli učebnicu dejepisu

Kamaráti z auta vytiahli fľašu od piva aj učebnicu dejepisu pre šiestakov. "Moje, ja sa učím,," uviedol majiteľ auta. Polícia mladého vodiča obvinila z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Hrozí mu ročné väzenie.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy