Zatiahnuté, dažďové prehánky
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Úplne na mol! Muž (45) šoféroval s 5,5 promile...
Zdielať na

Úplne na mol! Muž (45) šoféroval s 5,5 promile...

Neuveriteľných 5 a pol promile namerali v krvi 45-ročnému mužovi z Prešova. V takomto stave mal ráno údajne namierené do práce. Možno by tam aj došiel, keby sa mu do cesty nepostavila zákruta.

Mysleli, že mu je nevoľno

Tak na toto opitý vodič hrdý určite nebude. Auto stálo na výjazde diaľnice pri Lemešanoch, na pravej strane bolo oškreté od zvodidiel a na sedadle vodiča sedel chlapík s hlavou na volante. Všimol si ho náhodný okoloidúci vodič, ktorý si myslel, že mu prišlo nevoľno.

Štyridsaťpäťročného Prešovčana vzápätí odviezla záchranka do nemocnice. Už na prvý pohľad bolo jasné, že má "pod čapicou." Situácia bola kritická, mal vážne poruchy vedomia.

"Vzhľadom na možné komplikácie súvisiace so zdravotným stavom pacienta, absolvoval vyšetrenia na viacerých oddeleniach," povedala pre televíziu JOJ hovorkyňa Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Prešove Renáta Cenková.

V aute našli aj prázdnu fľašu

Muža previezli do prešovskej nemocnice vo veľmi ťažkom stave opitosti. Nebol schopný ani dychovej skúšky. Odobratá vzorka krvi zdravotníkov šokovala. 5,5 promile. "Po príchode namiesto našli policajti v aute aj fľašu alkoholu," potvrdil prešovský policajný hovorca Daniel Džobanik. 

O osud chlapíka, ktorý sa podľa zistení Vlada Jureka, lieči aj na cukrovku, mali lekári obavy. Takáto vysoká dávka alkoholu v krvi môže byť pre niekoho aj smrteľná.

Polícia prípad zatiaľ preveruje a ďalší postup určia, až keď sa veselého šoféra podarí vypočuť. Ešte v utorok popoludní nafúkal takmer 3 promile!

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy