Polojasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Šialená jazda po diaľnici. Vodič mal v krvi takmer 3 promile
Zdielať na

Šialená jazda po diaľnici. Vodič mal v krvi takmer 3 promile

Opitý 36-ročný vodič zo Bziniec pod Javorinou prefrčal vo veľkej rýchlosti okolo policajnej hliadky. Tá ho chcela skontrolovať v Trenčíne. Spravodlivosti však aj napriek veľkej rýchlosti neušiel.

Dychovú skúšku odmietol

"Štýl jazdy vodiča javil známky požitia alkoholických nápojov," informoval hovorca policajného zboru Pavol Kudlička. Muž za volantom nezastavil a namieril si to na diaľnicu, ktorou uháňal vyše 200 kilometrovou rýchlosťou. To už o ňom vedeli aj policajti z Nového Mesta nad Váhom, pre prípad, že by práve tam zišiel z diaľnice. Tak sa aj stalo a vodiča tu zastavili.

36-ročný Marián zo Bizniec pod Javorinou začal po zastavení špekulovať. Dychovú skúšku odmietol a radšej sa v putách nechal zaviesť do najbližšej nemocnice. "Vodičovi bola odobratá krv na zistenie alkoholu v krvi," dodáva Kudlička.

Na rok za mreže

Marián si zrejme myslel, že kým mu bude odobratá krv, hladina alkoholu mu rapidne klesne. Mýlil sa. "Nameraná hodnota bola 2,7 promile," tvrdí Kudlička.  Pre bezmála tri promile za volantom teraz Mariánovi hrozí ročné väzenie. Svojím konaním si iba priťažil.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy