Jasno
10°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Tragédia v U.S. Steel. Počas práce zomrel robotník
Zdielať na

Tragédia v U.S. Steel. Počas práce zomrel robotník

V košickej spoločnosti U.S.Steel sa v utorok večer odohrala tragédia. Zamestnanec závodu Vysoké pece utrpel smrteľný úraz. 36-ročný Anton mal kontrolovať tesnenie klapky.

Prípad vyšetruje polícia

"Musím žiaľ potvrdiť, že včera večer utrpel smrteľný pracovný úraz zamestnanec divízneho závodu Vysoké pece...Prípad vyšetruje polícia, inšpektorát práce a útvar pre bezpečnosť a hygienu práce U. S. Steel Košice v spolupráci so zástupcami odborov. V túto chvíľu nebudeme poskytovať akékoľvek ďalšie informácie, pretože vyšetrovanie nie je ukončené. Okolité obce ani ďalší zamestnanci neboli ohrození,“ uviedol  hovorca spoločnosti U. S. Steel Ján Bača.

Ako v stredu ráno uviedol hlavný inšpektor Národného inšpektorátu práce Košice Ondrej Ficeri, smrteľný pracovný úraz v závode Vysoké pece im spoločnosť ohlásila v utorok o 19:00. "Hneď sme vyrazili a začali vyšetrovanie,“ povedal Ficeri.

Pritlačila ho klapka

Ficeri uviedol, že k smrteľnému pracovnému úrazu prevádzkového zámočníka 36-ročného Antona A. došlo pri kontrole tesnenia klapky sadzobne, kadiaľ sa do vysokej pece vkladá surovina. Počas kontroly klapka zámočníka pritlačila a spôsobila mu smrteľné zranenia. "V súčasnosti stále prebieha vyšetrovanie okolností, ako došlo k tragickému nešťastiu a či nedošlo zo strany zamestnávateľa, alebo zamestnanca k porušeniu predpisov,“ povedal.

Téme sa venuje Jozef Kačmáry. INFORMÁCIE ONLINE TU. 

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy