Oblačno
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Pochovaný zaživa! Na robotníka sa zosunula zemina
Zdielať na

Pochovaný zaživa! Na robotníka sa zosunula zemina

48 / ročný Peter prišiel o život v obci Ďurďošík v košickom okrese. Muža, ktorého doma čakali 4 deti, zasypala zemina pri kopaní kanalizácie. Robotník bol na mieste mŕtvy.

Zasahoval dokonca aj vrtuľník

"Muž bol takmer úplne zasypaný, len niektoré časti tela vyčnievali," povedal hovorca krajského riaditeľstva Ladislav Fatura.

Peter kopal v jame hlbokej viac ako 3 metre, keď sa naňho zosunula zemina. Nemal šancu dostať sa spod ťažkého nánosu. Hasiči, záchranári a dokonca aj vrtuľník boli na mieste nešťastia do niekoľkých minút. Otcovi štyroch detí, ktorého zemina doslova pochovala zaživa už však nemohli pomôcť. V hlbokej jame sa zrejme rýchlo udusil.

Hasiči hneď po príchode tušili, že muž nemal šancu prežiť. "Zásah spočíval v prvom rade vo fixácii a spevnení výkopovej jamy, a následne vo vykopávaní zasypaného," informoval Fatura.

Telo vytiahli po 2 hodinách

Telo muža  sa hasičom podarilo vytiahnuť až po dvoch hodinách. Obhliadajúci lekár mohol už len skonštatovať smrť. Okolnosti tejto tragickej udalosti budú jasné až po ukončení vyšetrovania. "On bol pracovitý, stále chodil do roboty, no a tak. Mali 4 deti," povedala obyvateľka obce Ďurďošík.

Na miesto dorazili aj inšpektori práce, ktorí spolu s políciou vyšetrujú okolnosti nešťastia. Ani oni, ani majiteľ firmy, ktorá výkopové práce realizovala sa však na kameru vyjadriť nechceli.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy