Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Dušan Cinkota (42) za mrežami. Milosť je stále v hre
Zdielať na

Dušan Cinkota (42) za mrežami. Milosť je stále v hre

Herec Dušan Cinkota má za sebou prvý deň a noc za mrežami. Nakoniec po neho nemusela prísť policajná eskorta. Sám sa prihlásil vo väznici bratislavského justičáku. Tu si však zrejme dlho neposedí. Pravdepodobne ho u čoskoro premiestnia do jednej z väčších slovenských väzníc.

Plánovali dieťa...

Na jednom z nedávnych bratislavských večierkov rozprával Dušan Cinkota o svojich ďalších plánoch do budúcna. "Tak uvidíme po súde, uvidíme po 5. decembri. Tak budeme plánovať ďalej," povedal v novembri Cinkota. Dnes je už jasné, že dieťa so svojou manželkou najbližších päť a pol roka plánovať nemôžu. Najmenej toľko si totiž herec musí vo väzení odpykať.

Dnes je jedinou a poslednou záchranou pred dlhoročným trestom pre Cinkotu petícia. Tú odovzdal jeho herecký kolega Andy Hric ministerstvu spravodlivosti. Je však veľmi pravdepodobné, že prezidentovi ju do Vianoc posunúť nestihnú.

"Nie je stanovená žiadna lehota. Ministerstvo ju riadne posúdi, podobne, ako všetky ostatné žiadosti o milosť," uviedla hovorkyňa ministerstva spravodlivosti Jana Zlatohlávková.

Sviatky strávi za mrežami

Je viac ako isté, že Dušan Cinkota alias Cinki strávi už najbližšie sviatky vo svojej novej väzenskej cele. Dnes by už mal mať za sebou prvé úkony, ktoré musí každý odsúdený po prijatí za mreže absolvovať. "Odsúdený je povinný po prijatí podrobiť sa osobnej prehliadke, lekárskej prehliadke a ďalším potrebným opatreniam a zdravotným výkonom. Zároveň musí byť odsúdený oboznámený so svojimi právami a povinnosťami," uviedol hovorca Zboru väzenskej a justičnej stráže Adrian Baláž.

Téme sa venuje Samuel Migaľ. INFORMÁCIE ONLINE TU.

SITA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy