Zatiahnuté
12°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Ôsmačka (14) otehotnela. Priateľovi (18) hrozí väzenie
Zdielať na

Ôsmačka (14) otehotnela. Priateľovi (18) hrozí väzenie

Spočiatku platonická láska sa skončila veľmi nepríjemne. Návštevou gynekológa. 14-ročná žiačka základnej školy totiž zistila, že je tehotná. Tento prípad rieši polícia na juhu Slovenska. A je jedným z vyše 300 ďalších prípadov sexuálneho zneužívania. Vo väčšine prípadov sú pritom obeťami ženy mladšie ako 18 rokov...

Hrozí mu až 10 rokov za mrežami

"Prišiel domov, začal plakať. Tu u nás nespali spolu, nikdy tu nespala v noci... Že oni nič také nerobia," takto komentoval otec mladíka, ktorého maloletá priateľka otehotnela. Spoznal ju, keď mala ešte len 13 rokov. Napriek tomu, že išlo o dobrovoľný pohlavný styk, mladík sa dopustil zločinu sexuálneho zneužívania. Teraz mu hrozí 3- až 10-ročné väzenie. Nehovoriac o ohrození zdravia.

Keď dieťa má dieťa...

"Tie dievčatá sú oveľa skôr vyspelejšie. Ale čo sa týka rizík, tie sú oveľa vyššie ako u zrelej ženy po 18-tom roku života. Je to naozaj skoro. Tým, že dieťa otehotnie, nestáva sa z nej žena, lebo ten organizmus nie je pripravený na tie anatomické zmeny, hormonálne zmeny," upozornil gynekológ Martin Korčok.

Rodičia oboch detí tvrdia, že sa mladým snažili dohovoriť. To, čo robili doma, kým boli oni v práci, vraj už nevedeli ovplyvniť. Polícia pritom na Slovensku riešila 450 prípadov sexuálneho zneužívania. V 380 prípadoch bola obeťou žena mladšia ako 18 rokov.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy