Zatiahnuté
12°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Auto nemohli používať. Aj keď bolo opravené...
Zdielať na

Auto nemohli používať. Aj keď bolo opravené...

Ak vám iný vodič spôsobí škodu na aute, zostáva len dúfať, že má zákonnú poistku so serióznou poisťovňou. V opačnom prípade sa totiž môže stať, že si na opravené auto budete musieť počkať aj tri mesiace. Presvedčila sa o tom rodina z Komárna.

Opravu nemal kto zaplatiť

Škoda a teda aj oprava auta mala byť vyplatená zo zákonnej poistky vinníka, ktorý do auta zozadu narazil a vinu si aj uznal. Poisťovňa však strčila hlavu do piesku a tvári sa, akoby sa nehoda nestala. Nedokážu sa s ňou spojiť ani pracovníci servisu, ktorí bez preplatenia faktúry opravené auto nevydajú.

Nepochodili sme ani u agenta poisťovne v Komárne. Napriek viacnásobnej snahe sme dvere našli vždy zatvorené. "Nechce sa mu s vami rozprávať, ale keby ste s ním uzavreli zmluvu, to by bol už príjemný," hovorí majiteľka auta Kamila Bekeová. 

Ľady sa pohli až neskôr

Na stránkach poisťovne okrem call centra, kde sme sa nič nedozvedeli, nemajú žiadne telefonické kontakty. Zavolali sme preto na súkromné číslo riaditeľa. Ten zrazu sľúbil nielen urýchlené preplatenie faktúry, ale aj písomné vyjadrenie a odpovede na naše otázky. Odvtedy sa nám však neozval.

Po troch mesiacoch napokon poisťovňa peniaze poslala, avšak o 60 eur menej. Prečo, to sme sa opäť nedozvedeli. Aby im auto vydali, rozdiel musela poškodená rodina zaplatiť z vlastného vrecka. 

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy