Jasno
17°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
V krvi mala viac než 7 promile! Bola v bezvedomí, ale žije
Zdielať na

V krvi mala viac než 7 promile! Bola v bezvedomí, ale žije

Sú ľudia, ktorí pri pití alkoholu nepoznajú mieru. Občas sa tak spijú pod obraz boží, no istá žena musela do seba liať poháriky ako do odtokovej rúry... Veď v nemocnici jej namerali v krvi cez 7 promile alkoholu!

Od dýchacej ventilácie po dialýzu...

V noci na dnešok ju prijali lekári v pražskej Nemocnici na Bulovce. Žena bola v bezvedomí, lekári ju ale zachránili. Informoval o tom hovorca nemocnice Martin Šalek. Sedem promile je podľa neho najviac, koľko bolo kedy žene v Českej republike namerané.

Podľa hovorcu lekári zapojili do oživovania ženy aj všemožné prístrojové vybavenie od dýchacej ventilácie až po dialýzu. "Mladá žena je stabilizovaná a čo bude ďalej, to sa teraz nedá predpovedať," doplnil Martin Šalek.

Veľmi zle je už pri necelých 4 promile

Podľa odborníkov väčšina ľudí upadá do bezvedomia alebo do hlbokého opileckého spánku už pri necelých štyroch promile. Pokiaľ sú ešte pri vedomí, tak podliehajú ilúziám - vidia, čo nie je a nevidia, čo je... Nemôžu vnímať rýchlosť, nereagujú takmer na nič a nedokážu koordinovať pohyby.

Českým rekordmanom je v tomto smere zrejme Milan Čurda, ktorý v máji 2005 nafúkal na Semilsku po nehode s fekálnym vozom takmer osem promile alkoholu. Celosvetovým preborníkom je údajne istý Poliak, ktorému namerali 12,3 promile alkoholu v krvi.

Prešovčan za volantom s 5,5 promile

Na Slovensku pred mesiacom rozvíril hladinu prípad 45-ročnému muža z Prešova, ktorý zaspal za volantom s 5,5 promile alkoholu v krvi. Auto stálo na výjazde diaľnice pri Lemešanoch, na pravej strane bolo oškreté od zvodidiel a na sedadle vodiča sedel chlapík s hlavou na volante. Všimol si ho náhodný okoloidúci vodič, ktorý si myslel, že mu prišlo nevoľno. Prešovčana vzápätí odviezla záchranka do nemocnice. Viac o tom, akých rekordérov zažili v prešovskej nemocnici, si prečítajte TU.

Reportáž o kurióznom prípade si môžete pozrieť na našom videu.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy