Zatiahnuté
13°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
10 promile? Mali sme aj takého pacienta, priznávajú v Prešove
Zdielať na

10 promile? Mali sme aj takého pacienta, priznávajú v Prešove

5 a pol promile za volantom? Poviete si, že to snáď ani nie je možné! Reč je o mužovi z Prešova, o ktorom sme informovali začiatkom týždňa. No lekárka v miestnej nemocnici priznala, že mali aj pacienta s desiatimi promile v krvi!

Cesta do práce

Muž, ktorý si s 5 a pol promile sadol za volant, je už z nemocnice doma. Prepustili ho vo štvrtok ráno na vlastnú žiadosť. Podľa lekárov mal veľké šťastie. Takáto otrava alkoholom sa totiž môže skončiť aj smrťou.

On sa však vybral do práce a nebyť jednej zákruty možno by tam aj došiel. "Päť a pol promile, to už je intoxikácia alkoholom," povedala prednostka kliniky MUDr. Ľubomíra Romanová.

10 promile? Tak 40 poldeci na ex

Alkohol za volantom nie je na Slovensku ničím výnimočným. A 5 a pol promile? To nie je ani rekord. Ešte o promile viac totiž nafúkal muž z okresu Turčianske Teplice. Toho minulý rok zastavili policajti pri Revúcej.

Prešovskí lekári si však spomínajú na iného rekordéra. Ten by ale do auta už ani netrafil. "Mali sme už hospitalizovaného pacienta aj s promile nad 10," podotkla doktorka Romanová. S tým, že pacient prežil...

Povedané rečou čísiel z teoretických tabuliek. Ak chcete nafúkať viac, ako 10 promile, musíte vypiť asi 40 poldecákov 40 percentného alkoholu. Na ex! A triezvy budete tak za 80 hodín. Teda za viac, ako tri dni...

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

isifa

Súvisiace články

Najčítanejšie správy