Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
V Brezne ukradli zlato za 80 000 eur! Zlodeji sa ani nemaskovali
Zdielať na

V Brezne ukradli zlato za 80 000 eur! Zlodeji sa ani nemaskovali

Obrovská škoda a drzosť. To je výsledok vyčíňania zrejme piatich páchateľov, ktorí zaútočili na zlatníctvo v Brezne. Pravdepodobne nejde o ich zlodejskú „premiéru“. Škoda, ktorú spôsobili, však neobsahuje len finančné straty..

Predstavte si, že sa vám pokazí obľúbený šperk, dáte si ho opraviť a potom sa dozviete, že vám ho niekto ukradol. Napriek vášmu hnevu by ste asi ostali pekne zarazení. Keby ste sa napríklad dozvedeli, že takto prišlo o svoje cennosti mnoho ľudí – a to v hodnote 82 000 eur!

Žiaľ, toto nie je príklad, ale smutná realita, ktorá sa týka budovy v centre Brezna. Obchod s hodinkami a zlatými šperkami je na druhom poschodí. Všetko nasvedčuje tomu, že zlodeji kradli skoro ráno.

Odpoveď na otázku, ako sa im podarilo dostať do priestorov, je jasná. Potraviny na prízemí už boli totiž otvorené a tak zlodeji vošli vchodovými dverami, ďalšiu mrežu už vypáčili, rovnako aj dvere priamo do zlatníctva. Aby sa dostali k šperkom museli vylomiť dve ohňovzdorné skrinky. Z miesta činu dokonca odišli bez maskovania.

Zlodeji so smutnou praxou

Zrejme nejde o žiadnych amatérov. Budova, v ktorej kradli, sa totiž stala obľúbeným terčom zlodejov už v minulosti. Pred niekoľkými týždňami sa zlodeji vlámali do administratívnej časti a ukradli veľké množstvo stravných lístkov a s veľkou pravdepodobnosťou ide o tú istú skupinu. V oboch prípadoch totiž zahladili stopy rovnakým spôsobom. Zem poliali riedidlom. Pri budove troch z piatich mužov zachytili mestské kamery. Ide o mužov v bledých bundách. Zlato sa zrejme pokúsia predať.

Majiteľka zlatníctva je nešťastná, ukradli jej totiž aj šperky od zákazníkov, ktoré čakali na opravu. Obrovský smútok sa však môže objaviť čoskoro aj na tvárach zlodejov, ktorí si spôsobenú škodu môžu posedieť za mrežami 3 až 10 rokov.

 

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy