Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Nešlo o fazuľky... Zlodeji v Trnave ulúpili 4 kilá zlata!
Zdielať na

Nešlo o fazuľky... Zlodeji v Trnave ulúpili 4 kilá zlata!

Zlato a šperky za niekoľko desiatok tisíc eur. To všetko si zobrali maskovaní muži, ktorí v pondelok ráno v Trnave prepadli zlatníctvo na Štefánikovej ulici.

Aj toto lúpežné prepadnutie išlo podľa scenára, na ktorý sme za ostatné dni zvyknutí. Maskovaný muž, v tomto prípade dvaja, si počkajú na správnu chvíľu a vtrhnú do predajne. Krátko po deviatej hodine ráno, keď zamestnankyňa otvárala zlatníctvo, k nej pristúpili dvaja muži a vtlačili ju dnu. Údajne ju mali ťahať za vlasy a zviazať. Potom im už nič nebránilo v tom, aby sa pustili do šperkov.

Polícia ide po horúcej stope

Informuje hovorkyňa KR PZ v Trnave Martina Kredatusová: "Páchatelia vzali šperky, zatiaľ nevyčíslenej hodnoty, z predajne aj z trezoru." Potom pravdepodobne nasadli do auta, kde ich čakal tretí komplic. Takmer nad zlatníctvom je umiestnená bezpečnostná kamera. Záznam je už v rukách polície. Martina Kredatusová: "Polícia ihneď zahájila pátranie po horúcej stope a vykonávame všetky potrebné úkony."

Od 20 do 25 eur za gram

Podľa informácii, ktoré sa nám podarilo získať, lupiči si vzali so sebou približne 4 kilogramy cenností. Tu by sa podľa odborníka mohla cena vyšplhať až na niekoľko stotisíc eur, pokiaľ by zlato nechceli predať v záložniach. "Keby sa to bralo normálne - podľa trhovej ceny, tak hodnota by tomu zodpovedala. Cena zlata sa pohybuje pri nákupe 25 eur bez DPH pre zlatníkov. Tá predajná cena v záložniach by bola okolo 23 eur, ako zlomkového zlata okolo 20 eur za gram," vysvetľuje zlatník Peter Kozanek.

Urobia si tehličky...?

Vzhľadom na to, že dnes sa na cennosti nanáša špeciálna vrstva DNA a lupiči pravdepodobne neboli amatéri, tak sa nebudú pokúšať tieto šperky predať osobitne po záložniach. Peter Kozanek: "Šperky s najväčšou pravdepodobnosťou zlikvidujú a spravia z nich tehly alebo zliatky. Bude teda veľmi ťažko identifikovateľné, odkiaľ to zlato pochádza."

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy