Jasno
16°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Zhrození cestujúci. Autobusár (52) nafúkal vyše jedno promile!
Zdielať na

Zhrození cestujúci. Autobusár (52) nafúkal vyše jedno promile!

Alkohol za volantom autobusu a ešte k tomu s cestujúcimi. Tak takéhoto vodiča sa podarilo zastaviť popradským dopravným policajtom. V priebehu dvoch hodín zadržali ďalších dvoch opilcov - vodičov osobných áut. Tým namerali v krvi okolo pol promile, vodičovi autobusu však viac ako promile alkoholu...

Viac ako jedno promile

Zatiaľ čo ostatným namerali v krvi okolo pol promile, vodičovi autobusu viac ako promile alkoholu! "On tu sedel, my sme na prvej zastávke nastupovali... Sme boli prekvapení, keď nás policajti zastavili." "A pán šofér nafúkal. Sme museli vystúpiť a čakáme." Takto reagovali dve zo siedmich cestujúcich autobusu.

Vodič musel okamžite opustiť autobus a začalo sa priamo na mieste policajné vyšetrovanie. Nešlo ani o autobus MHD či medzimestský spoj, ale pravidelnú linku, ktorá vozí ľudí do jedného nákupného centra. Jeho vedenie si autobus objednáva od súkromnej spoločnosti. Autobusár je však zodpovedný za bezpečnosť cestujúcich.

Autobusár vraj nemal mať službu

Na naše otázky odpovedal 52-ročný vodič takto: "Pred jazdou? Keď mi volajú o polnoci, či večer neskoro? To nebolo dneska, to bolo včera... Nemal som ísť do služby." Údajne si vypil predchádzajúci deň a netušil ani, že pôjde do služby, ani že nafúka. Náhradný šofér tu bol o chvíľu a 52-ročného muža si odviezli policajti na policajné oddelenie.

Výhovorky nepomohli, za volant sa zrejme tak skoro nevráti. "52-ročný vodič autobusu bol obvinený z prečinu všeobecného ohrozenia a z prečinu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky," informoval prešovský policajný hovorca Daniel Džobaník.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy