Jasno
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
VIDEO: Pád mosta pri Kurimanoch. Zranení mimo ohrozenia života
Zdielať na

VIDEO: Pád mosta pri Kurimanoch. Zranení mimo ohrozenia života

Lekári dnes ráno označili stav dvanástich ľudí, ktorí utrpeli ťažké zranenia pri piatkovej tragickej nehode na stavbe mosta na diaľnici D1 Jánovce – Jablonov, za stabilizovaný. Na mieste zahynuli dvaja ľudia, ďalší muž podľahol zraneniam počas prevozu do nemocnice a 47-ročný ťažko zranený robotník skonal v piatok večer v košickej univerzitnej nemocnici.

Dvaja zranení sú v nemocnici v Poprade, štyroch hospitalizovali v nemocnici v Levoči a neskôr jedného z nich previezli do Prešova, šiesti skončili v nemocnici v Spišskej Novej Vsi.

V Poprade ležia ťažké prípady

Ako dnes ráno informoval riaditeľ popradskej nemocnice Jozef Takáč, stav dvoch zranených je stabilizovaný a sú mimo ohrozenia života. "Obidvaja sú ťažko zranení. Jedného so zlomeninou zápästia sme operovali ešte v piatok. Dnes budú operovať pacienta, ktorý má zlomeninu stehennej kosti," povedal Takáč. Podľa jeho vyjadrenia prognóza zdravotného stavu je dobrá a lekári neočakávajú žiadne komplikácie.

Pacient v Levoči je v umelom spánku

Podľa vyjadrenia hovorkyne Všeobecnej nemocnice v Levoči Marty Csergelovej je stav troch pacientov hospitalizovaných v Levoči stabilizovaný a sú mimo ohrozenia života. Naďalej však ostávajú v nemocnici.

Z Levoče do prešovskej nemocnice previezli ťažko zraneného 32-ročného muža. "Pacient utrpel poranenia pečene a pľúc a ešte v piatok večer ho operovali. Momentálne sa nachádza v umelom spánku a je na napojený na umelú pľúcnu ventiláciu. Jeho zdravotný stav je stále veľmi vážny, no pacient je stabilizovaný," uviedla dnes ráno hovorkyňa prešovskej nemocnice Renáta Cenková.

O zranených sa starajú aj v spišskej nemocnici

Do nemocnice v Spišskej Novej Vsi priviezli šiestich zranených. "U jedného lekári diagnostikovali ťažšie poranenia driekovej chrbtice, avšak bez ochrnutia. Ostatní utrpeli ľahšie zranenia ako poranenia hrudníka, odreniny a rezné rany. Všetci pacienti sú pri vedomí a v stabilizovanom stave," uviedla  hovorkyňa nemocnice Veronika Deckerová.

Veľká ľudská tragédia

Stala sa veľmi veľká ľudská tragédia, ale vďaka výborne fungujúcim zložkám záchranného systému bolo zachránených veľa životov, zhodnotila ministerka zdravotníctva Zuzana Zvolenská dnes na tlačovej besede v Poprade piatkovú tragédiu. Na mieste nešťastia zasahovali dve operačné strediská z Prešova a Košíc.

Priamo na mieste bolo 11 ambulancií záchrannej zdravotnej služby a dva vrtuľníky, ktoré vykonali spolu tri lety s najzávažnejšími prípadmi. "Je mi ľúto, že človek, ktorý letel do Popradu, bohužiaľ, skonal už počas prepravy," dodala Zvolenská. Prvá sanitka dorazila na miesto nehody len asi desať minút po nahlásení nehody.

Pozrite si záznam z tlačovej konferencie ministerky zdravotníctva Zuzany Zvolenskej a štátneho tajomníka ministerstva dopravy Andreja Holáka.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy