Polojasno
22°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Zrútený most pri Kurimanoch. Muž (†47) prehral v Košiciach boj o život
Zdielať na

Zrútený most pri Kurimanoch. Muž (†47) prehral v Košiciach boj o život

Po tragickom zrútení mosta v piatok popoludní pri Kurimanoch ostáva stále stav niektorých preživších robotníkov vážny. V pohotovosti sú všetky veľké nemocnice v okolí Spišskej Novej Vsi, lekári bojujú o životy v popradskej, levočskej aj prešovskej nemocnici. Aj život 47-ročného robotníka v Košiciach visel na vlásku. Lekári sa nevzdávali, aj napriek dvom prekonaným operáciám svojim zraneniam podľahol. O príčine pádu mosta informoval minister vnútra Robert Kaliňák...

Muž v Košiciach dobojoval...

47-ročný muž, ktorého urýchlene previezla ambulancia leteckej záchrannej služby, bol dlho v kritickom stave. "Je po operácii hlavy i brucha. Stíle je však v ohrození života," uviedla ešte okolo siedmej hodiny večer hovorkyňa Univerzitnej nemocnice L. Pasteura Ladislava Šuštová. Hospitalizovaný bol na oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny. Lekári sa snažili stabilizovať vitálne funkcie. Po dvoch operáciách však napokon muž prehral svoj boj o život...

Ďalší zranení sú stabilizovaní

Do Popradu priviezli záchranky dvoch ťažko zranených, 31- a 39-ročných robotníkov. Jeden leží na ARE vo veľmi vážnom stave, má poranený hrudník, druhý je na traumatológii, má sa o niečo lepšie, má vykĺbené pravé rameno, zápästiea stehennä kosť. Obaja sú však mimo ohrozenia života. Do popradskej nemocnice smeroval aj ďalší robotník s vážnymi zraneniami, počas transportu im však podľahol.

Informácie o stave pacientov sú veľmi strohé, mnohí ešte operujú na sálach a teda sa veľmi vyjadrovať nechcú. podarilo sa nám spojiť aj s hovorkyňou spišškonovoveskej nemocnice, kde ležia šiesti zranení.

"U jedného pacienta sme diagnostikovali ťažšie poranenia driekovej chrbtice, avšak bez ochrnutia. Ostatní pacienti majú ľahšie zranenia ako poranenia hrudníka, odreniny a rezné rany. Všetci sú pri vedomí a v stabilizovanom stave," informovala Veronika Deckerová.

Jeden zo štyroch pacientov v levočskej nemocnici musel byť prevezený s vážnymi zraneniami hrudníka, vnútorných orgánov a hlavy do Prešova.

Príčinou zrejme kolaps skruží

Príčinou pádu nosnej konštrukcie mosta vo výstavbe na diaľnici D1 pri Kurimanoch na Spiši v okrese Levoča "je asi kolaps podporných zariadení, oceľových skruží, ktoré podopierali debnenie, kam sa lial betón", informoval minister vnútra Robert Kaliňák. Záchranári naďalej prehľadávajú trosky, či tam nebol niekto nepovolaný, na mieste sú hasiči a záchranárske psy, aj armádna technika.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy