Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Anton (33) chcel zavraždiť matku kamaráta. Zavolal na seba policajtov
Zdielať na

Anton (33) chcel zavraždiť matku kamaráta. Zavolal na seba policajtov

O obrovskom šťastí môže hovoriť pani Anna z Košíc. Dôchodkyňu sa v piatok nadránom pokúsil zabiť kamarát jej syna. Bezdomovec Anton u rodiny občas prespával. Žena sa našťastie opitému mužovi dokázala ubrániť.

Namiesto starostlivosti útok

Dráma sa odohrala okolo piatej nadránom. Tridsaťtriročný Anton úplne bezdôvodne napadol matku svojho kamaráta. Pani Anna bola s Antonom doma sama. Lieči sa zo zlomeniny nohy. Anton mal na ňu údajne dozrieť.

"No on akože bezdomovec bol, zima bola na chate, tak som povedal, daj mi pozor na mamu, lebo poznal som ho 17 rokov," povedal syn napadnutej ženy.

Napadol ju v posteli

Anton napadol bezbrannú ženu, keď ležala v posteli. S nožom v ruke a so slovami "zabijem vás" útočil na jej hrudník. Šokovaná žena sa agresívnemu a navyše poriadne opitému mužovi dokázala ubrániť, a tak nedošlo k najhoršiemu.

Anton ju však niekoľkokrát porezal a pichol, rany našťastie nie sú hlboké. "Toto až ráno som zistila, najskôr palec mi porezal, potom jak ma chytil, ma pichol, no a potom ma chcel do srdca pichnúť, tak som kryla srdce, do ruky mi pichol miesto srdca," doplnila.

Chcel volať záchranku, vytočil policajtov

Útočník si zrejme uvedomil, čo spôsobil a chcel zavolať záchranku, zmýlil si však číslo a paradoxne zatelefonoval na políciu. Košickí policajti boli zakrátko na mieste. Údajne napadol aj ich. "Rýchlym zásahom príslušníkov Pohotovostnej motorizovanej jednotky KR PZ v Košiciach bol páchateľ zadržaný na úteku ešte vo vchode obytného bloku," uviedol krajský košický policajný hovorca Alexander Szabó.

Polícia kvalifikuje skutok ako obzvlášť závažný trestný čin vraždy v štádiu pokusu, za čo Antonovi hrozí 25-ročné väzenie.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy