Jasno
17°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Útoky ľudí na ľudí. Dôchodca (67) dohrýzol muža (28) v metre
Zdielať na

Útoky ľudí na ľudí. Dôchodca (67) dohrýzol muža (28) v metre

Šokujúco si svoje miesto v metre obhájil 67-ročný dôchodca. Keď ho 28-ročný muž vytlačil z miesta, na ktorom sedel, starší pán ho poprosil, aby sa posunul. Keď mladík nereagoval, neváhal a svoje miesto si doslova vyhrýzol!

Nepomáhali, radšej nakrúcali...

Dôchodca sa tak rozčúlil, že schmatol mladíka za vlasy, zvalil ho na sedadlo a ako zmyslov zbavený ho začal hrýzť! Pod sedadlo tiekla krv z jeho rúk a nôh. Bitku sledovalo niekoľko cestujúcich, nikto však mladíkovi nepomohol. Jedna z pasažierok si hryzúceho dôchodcu z Číny dokonca nakrútila na mobil. Podľa odborníka sa starý pán dostal do hraničnej situácie a ako jediné východisko z nej videl fyzický útok.

V hraničných situáciách pudová obrana

Hovorí psychológ Karol Kleinmann: "Človek, keď sa dostane do úzkych, tak sa začne brániť takými primitívnymi spôsobmi. Práve u tých starších ľudí práve akoby dochádzalo k takému prechodu na nižší stupeň takej pudovej obrany."

Dôchodca so silnými zubami sa napokon s mladíkom zmieril, všetko si vysvetlili a nikoho z nich neriešili ani policajti. Paradoxne, práve tí sa často stretávajú s takouto pudovou až zvieracou obranou. Hovorí jeden z nich: "Kontrolovali sme osobu na ulici, bola to žena, pričom tá bola zjavne buď pod vplyvom drog alebo alkoholu. Keď sme ju chytili, tak začala hrýzť do rúk mňa aj kolegu. Správala sa ako zviera, bola úplne nepríčetná."

Zuby a nechty máme vždy pri sebe...

Takisto sa bránil aj muž, ktorý pred policajtmi skočil do rieky. Keď ho chytili, snažil sa ujsť a hrýzol ich do zápästia. Keďže policajtom po uhryznutí nezostali na rukách vážnejšie zranenia, útok prekvalifikovali na priestupok. Psychológ Karol Kleinmann: "Ak sme na úteku, alebo sa dostaneme do situácie, ktorú považujeme za bezvýchodiskovú, tak väčšinou tie najväčšie zbrane, ktoré máme stále pri sebe, sú zuby a nechty."

Aj taká primitívna zbraň, ktorú nosíme každý vo vlastných ústach - teda zuby, môže spôsobiť vážne zranenia a ublíženie na zdraví sa u nás trestá 2-ročným väzením.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Metro_plné_ľudia

isifa.com - ilustračné foto

Súvisiace články

Najčítanejšie správy