Jasno
12°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Chlapec (15) odhodil zápalku. Zhorela celá stodola
Zdielať na

Chlapec (15) odhodil zápalku. Zhorela celá stodola

S požiarom stodoly plnej slamy a dreva bojovali v piatok večer hasiči v Domňanoch v okrese Levoča. Hospodárska budova zhorela do tla a požiar spôsobil škody za 17 000 eur. To všetko zrejme jednu odhodenú zápalku.

Zo stodoly uprostred dediny sa začali šíriť obrvoské plamene a hustý dym. Vyľakaní obyvatelia ihneď privolali hasičov, no oheň sa šíril veľmi rýchlo. Stodola zhorela do tla v priebehu niekoľkých minút. "Keď sme prišli na zásah, objekt už bol z dvoch tretín pohltený požiarom. Boli vytvorené krycie prúdy," uviedol veliteľ zásahu Hazz Levoča Pavol Rovder.

Zo stodoly ostali len trámy

Zo stodoly plnej drevených hranolov a poľnohospodárskeho náradia ostali len trámy. Všetko čo bolo vo vnútri, vrátane traktora, pohltili plamene. Majiteľovi stodoly neostávalo iné, len sa bezmocne prizerať. Má však podozrenie, že požiar založili miestne deti, ktoré v slepej uličke za stodolou fajčia cigarety."Pravidelne tu chodili, my sme ich odháňali, ale nedali si povedať až kým nedošlo k požiaru," tvrdí majiteľ stodoly. 

Jakub vyhodil zápalku, stiahol ju vietor

Ako sa ukázalo neskôr, podozrenia majiteľa stodoly pravdepodobne viedli tým správnym smerom. U jedného z miestnych mladíkov, iba 15-ročného Jakuba,  sa zrejme ozvalo svedomie a k založeniu požiaru sa sám priznal. "Ja som bol zafajčiť tu a som vyrútil zápalku do vzduchu a ju stiahol dnu vietor," priznal sa Jakub. Vystrašený chlapec videl, že je zle a tak sa situáciu snažil zachrániť. "Som utekal na cintorín po vodu a som hasil," dodal Jakub.

Jakub: Je mi to ľúto

Oheň bol však nad jeho sily a kým chlapec utekal upozorniť majiteľov stodoly, bolo už neskoro. Napriek jeho snahe a priznaniu ho teraz zrejme čakajú opletačky so zákonom. "Je mi to veľmi ľúto a sa to stalo nechtiac," hovorí Jakub.

Vinníkovi za poškodzovanie cudzej veci hrozí 3-ročný trest. Ak sa preukáže, že vinníkom je maloletá osoba, trest sa podľa hovorcu prešovských policajtov Daniela Džobaníka zníži na polovicu.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy