Skoro jasno
20°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
V Snine horelo, ľudia v zúfalstve hádzali deti z okien
Zdielať na

V Snine horelo, ľudia v zúfalstve hádzali deti z okien

V Snine horela bytovka. Budova bola zadymená tak veľmi, že sa cez chodbu nedalo prejsť. Zúfalí rodičia preto svoje deti vyhadzovali z okien. Niekoľko z nich skončilo v nemocnici a jedna žena prišla o vlasy. Z ohňa ju vytiahli v poslednej chvíli. Ľudia síce chceli hasiť, no nemali čím. Majiteľ bytovky totiž vodu dennodenne na niekoľko hodín odstaví.

Príčina požiaru nie je známa

Chaos a panika. Ľudia nevedeli, čo skôr. V bytovke býva 36 rodín, čo je asi 130 ľudí. Keď začalo horieť, väčšina z nich obedovala, no keď sa chodbami začal valiť hustý čierny dym, dospelí aj deti utekali, kadiaľ sa dalo. Cez chodbu sa nedalo. Zostávalo iba okno.

Vodu v bytovke majiteľ na niekoľko hodín pravidelne odstavuje. Ľudia síce hasiť chceli, no nemali čím. "Len kvôli tomu, že sa voda veľmi čerpá a nie je za čo splácať," tvrdí spolumajiteľ bytovky Július Surmaj.

Jednej žene zhoreli vlasy

Príčina požiaru zatiaľ známa nie je. Oheň sa šíril z pivnice a ľudia mu paradoxne pomohli sami. "Obyvatelia spravili chybu v tom, že pootvárali byty a tým pádom urobili komínový efekt," povedal veliteľ zásahu HaZZ Svidník Ervín Škutka. 

Hasiči evakuovali desiatky ľudí. Jednej žene úplne zhoreli vlasy. Dezorientovanú ju našli v bezprostrednej blízkosti plameňov. Na mieste zasahovalo až 6 záchraniek. Do nemocnice previezli 5 detí a dve dospelé ženy, z toho jednu tehotnú.

Ďalší ľudia išli na ošetrenie sami. Deti nechali v nemocnici na pozorovanie. Byty sú síce riadne zadymené, no podľa majiteľa sa do nich ešte dnes budú môcť ľudia nasťahovať.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy